Sport 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

RUKOMET: Zrinskice počele s pripremama

Rukometašicama čakovečkog Zrinskog, jesenjim prvakinjama 2.HRL-e sjever, kratko je trajao zasluženi odmor, već od 7.siječnja počele su s pripremama za odlučujući dio prvenstva, treniraju svaki, cilj je dalje vrlo jasan i realan, i na kraju biti prvi i osvojiti naslov konačnog prvaka. Odmah na početka, nakon samo par dana priprema čeka ovu mladu momčad niz obaveza. 12. i 19.siječnja utakmice kadetske, 26.siječnja mlađe kadetske lige. I ove godine igrat ćemo 1.i 2.veljače na jakom međunarodnom turniru u Banja Luki s beogradskom Zvezdom, Sežanom Ajdoivčina, Mirnom Prijedor, Borcem i Vrbasom iz Banja Luke, a 9.veljče slijedi susret završnice hrvatskog Kupa s varaždinskom Kokom. Nastavak prvenstva je 15.veljače kada gostujemo u Bjelovaru kod najopasnijeg protivnika za vrh tablice tamošnjeg istoimenog sastava, rekao nam je Željko Golik, uspješni i iskusni strateg čakovečkog kluba. Ta utakmica u mnogome odlučuje o konačnom naslovu prvaka (iz 1.susreta u Čakovcu Čakovčanke imaju prednost +6 golova razlike o.a), cilj je međutim vrlo jasan, mislim i realan, postavljen još pred početak prvenstva, osvojiti naslov prvaka i unatoč problema i mladosti ekipe ovaj puta igrati u 1.ligi. To su moje igračice apsolutno zaslužile, imamo kvalitetan, perspektivan i mladi sastav pred kojim je tek prava rukometna budućnost, možemo s u 1.ligi nositi s većinom tamošnjih sudionika. A to će im biti i velika nagrada za sav trud i entuzijazam uložen na napornim treninzima i utakmicama. Igrački kadar ostaje isti iz protekle polusezone, jedino je upitan nastup Tene Horvat zbog ozljede. Ostale redovito, vrlo odgovorno s voljom i mnogo entuzijazma treniraju, siguran sam da će tako i igrati. To su: Ivačić, Dominić i Kovačević – vratari, P. Posavec, Sinanović, Benčik, Zadravec, Balić, Marković, Androić i Ahel – krila, S. Posavec, Laptoš,L. Posavec, Vrbančić,Car, Šarić i Ladić – vanjske igračice, te Resman, Glad, Bogdan i Kovač – pivoti, završio je Golik i još naglasio da u ekipi igraju četiri potencijalne juniorske i kadetske reprezentativke. Paula Posavec i Nikolina Zadravec konkuriraju za juniorsku reprezentaciju Hrvatske, a u Hrvatskoj će se od 24.lipnja do 13.srpnja održati SP juniorki, a Stela Posavec i Hana Laptoš kandidiraju za kadetsku reprezentaciju Hrvatske koju od 20.srpnja do 3.kolovoza čeka nastup na EP kadetkinja u Makedoniji.(Josip Freiler)

1. KADETSKA LIGA ZA DJEVOJKE

Rukometašice čakovečkog Zrinskog odlično su startale u prvenstvu 1.kadetskog ligi (rođene 1996.goidne i mlađe). U 1.prvenmtvenom krugu igranom u Virovitici zabilježile su dvije vrlo uvjerljive ‘’startne’’ pobjede i odmah najavile visoke ambicije do kraja prvenstva. Prvo nad ekipom Bjelovara 32:17, iza toga i ekipom domaćina Tvin Trgocentra Virovitica 34:19. Ovo je dobra najava pred 2. prvenstveni krug koji je na rasporedu u nedjelju u Varaždinu kada se Čakovčanke sastaju s ekipama Osijeka i Broda.
U Virovitici su pod vodstvom trenera Željka Golika igrale: Dominić, Kovačević, Paula i Stela Posavec, Resman, Laptoš, Zadravec,Glad, Car,Benčik, Šarić, Balić, Ladić i Ahel. (J. Freiler)

Izvor: 3064