Sport 10.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

RUKOMET: Zrinskice počinju s Kokom

ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC

Prvoligašice počinju 

s Kokom

U subotu i nedjelju (13./14. rujna) počinje nova prvenstvena sezona 1. hrvatske rukometne lige, novi sudionici su i rukometašice ŽRK Zrinskog Čakovec, sigurno najmlađa ekipa Lige. Taj su status stekle nakon 10 godina djelovanja čakovečkog kluba, u tom su razdoblju bile 3 put kadetske prvakinje Hrvatske, 2 put superiorne prvakinje 2. lige-sjever, da dalje ne nabrajamo. Tako će Čakovec i Međimurje nakon 1996. godine ponovo imati predstavnika u najvišem ranu hrvatskog ženskog rukometa što također obavezno treba spomenuti. Porazgovarali smo kratko uoči početka prvenstva s trenerom Čakovčanki Željkom Golikom, velikim rukometnim entuzijastom, stručnjakom i dobrim poznavateljem prilika u hrvatskom rukometu, umnogome uz igračice i upravu kluba te posebno sportsku direktoricu Ljubicu Vrbančić, zaslužnom za sve ove i druge uspjehe kluba posljednjih par godina.

- Plasman u 1. ligu veliki je uspjeh, ujedno i nagrada za sav uloženi trud svih 10 godina koliko klub djeluje, posebno pak ovoj mladoj, perspektivnoj kvalitetnoj ekipu koja nije rekla još svoju posljednju riječ. Čast mi je i zadovoljstvo raditi s njima i sada biti sudionikom 1. lige gdje ćemo se boriti svim silama očuvati prvoligaški status. Biti će teško, imamo najmlađi sastav u ligi, valja ipak sve, a to je realno, pokušati ostvariti zacrtano. Pripremni smo period odradili po planu, od 5. kolovoza kada smo počeli s pripremama održali smo 43 treninga, treniralo se uglavnom 2 puta dnevno, odigrali smo i 8 pripremnih utakmica pa dobro pripremljeni i motivirani čekamo početak prvenstva. Šteta da prvi dio zbog ozljeda neće igrati Laptoš i Horvat, došle su međutim u klub 3 mlade reprezentativke: vratarka Krmpotić i pivot Zagorski iz koprivničke Podravke te Prevender iz zagrebačke Lokomotive koja igra na poziciji vanjske igračice. Ostale koje će igrati su: Ivačić i Kovačević - vratarke, P. Posavec, Balić, Benčik, Androić, Sinanović i Ladić - krila, Resman, Glad i Kovač - pivoti, te S. Posavec, Makar, Car, Šarić i Vrbančić - na vanjskim pozicijama. U radu mi mnogo pomažu Tomislav Horvat na kondicijskom planu i Antonio Anđel u radu s vratarkama.

• Tko su favoriti u prvenstvu i prognoza pred subotnji susret s Kokom u Čakovcu?

- O prvaku će odlučivati Lokomotiva i Podravka, mi ćemo pokušati sve da ostanemo prvoligaši, što pak se tiče susreta s Kokom koja je i u Čakovcu favorit, za koju igraju 4 igračice iz Međimurja, pokušat ćemo sve da im pomrsimo račune i u prvenstvo startamo s pozitivnim rezultatom što bi nam mnogo značilo, završio je Golik. I obavijestio nas još da su pred završetkom radnje oko fuzije s drugim čakovečkim predstavnikom, trećeligašicama Čakovca koje će pod imenom Zrinski II igrati u 3. ligi-sjever, a u istom će rangu natjecanja igrati i mladi sastav Čakovčanki pod imenom Zrinski III.

Također nije zaboravio spomenuti i zamoliti odgovorne za sport i politiku u Čakovcu i Županiji da izvrše svoja obećanja oko pomoći klubu u 1. ligi koja su dali prilikom ulaska Čakovčanki u najviši rang. Što bi u ovom teškom trenutku upravi kluba, igračicama i stručnom stožeru mnogo značilo. Baš kao i potrebna podrška s tribina koja svi se to nadaju neće izostati.

PAROVI 1. KOLA: Umag - Sesvete, Osijek - Bjelovar, Lokomotiva - Samobor, Podravka - Dalmatinka, Zelina - Zamet, Trešnjevka - Split 2010, Zrinski - Koka (subota, dvorana GŠ, 19.30 sati).

 

Turnir u Dugom Selu

Mladi sastav novih prvoligašica čakovečkog Zrinskog u Dugom Selu igrao je na „triangl“ turniru, uz njih i domaći istoimeni sastav igrale su i rukometašice prvoligaša Sesveta. U oba su susreta Čakovčanke poražene, nisu međutim razočarale, naprotiv. Dok je u 1. poluvremenu igrao standardni ‘udarni’ sastav Čakovčanke su vodile (s Dugim Selom 12:10), a Sesvetama (17:15), u 2. poluvremenu trener Željko Golik dao je priliku igrati onima koje manje igraju pa je na kraju Dugo Selo pobijedilo 17:15, a Sesvete 23:18.

Suci u Svetom Martinu

Udruga hrvatskih rukometnih sudaca je u Spa & Sport Resortu Sveti Martin na Muri od 29. do 31. kolovoza organizirala seminar za suce i nadzornike suđenja s međunarodnim predavačima. Seminar je imao stručno-edukativni dio, testiranje fizičke pripreme te testiranje poznavanja pravila rukometne igre. Seminaru je ukupno prisustvovalo 90 sudaca i 11 nadzornika suđenja iz cijele Hrvatske iz svih rangova natjecanja.

 

3. LIGA-SJEVER

Plenum klubova

U  Bjelovaru gdje je sjedište 3. hrvatske rukometne lige sjever održan je Plenum svih klubova učesnika muške i ženske konkurencije. Muška liga broji 10 sudionika: Čakovec, Ludbreg MB, Varaždin II, Concordia (Lepoglava), Marof (Novi Marof), Trnovec, Nedelišće, Bjelovar II, Gola i Ilova (Grubišno Polje), prvenstvo počinje 27./28. rujna, a u 1. kolu se sastaju: Čakovec - Ludbreg MB, Varaždin II - Concordia, Marof - Trnovec, Nedelišće - Bjelovar II I Gola - Ilova. • Ženska liga broji 7 sudionika: Koka III (Varaždin), Veliko Trojstvo, Prelog. Bjelovar II, Ludbreg, Zrinski II I Zrinski III (Čakovec), prvenstvo počinje 18./19. listopada, a parovi 1. kola su: Veliko Trojstvo - Prelog, Zrinski III - Bjelovar II, Ludbreg - Zrinski II, slobodna Koka III.

 

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Zrinski - Dugo Selo  24:23

Čakovec - dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 30. Sudac: Tomislav Horvat (Čakovec).

Zrinski: Krmpotić, Ivačić, P. Posavec 3, Makar 2, Ladić, S. Posavec 2, Kovač, Kovačević, Resman 2, Androić, Car 2,Prevendar 6, Balić 1, Benčik 4, Zagorščak 2. Trener Željko Golik

Dok su igrali kompletni sastavi, a to je bilo prvih 40 minuta, Čakovčanke nove prvoligašice imale vodstvo 18:14, igrale su dobro,odgovorno, s dobrom realizacijom i lijepim akcijama. Zadnjih 20 minuta trener Golik dao je igrati  mladim igračicama koje manje igraju, koje su međutim ipak održale vodstvo i s minimalnim +1 rezultatom zabilježile zasluženu pobjedu nad dojučerašnjim prvoligašicama iz Dugog Sela.

► Za kraj upit sudačkoj organizaciji ako ona djeluje i ima članove u Međimurskom rukometnom savezu: kako je moguće da ne mogu osigurati suce za suđenje prijateljskih utakmica čakovečkih klubova? Čekamo odgovor na idućim prijateljskim utakmicama.

Josip Freiler

Izvor: 3098