Rukomet 21.12.2017. 00:41. Zadnja izmjena: 21.12.2017. 00:43.

Rukomet

1/16 finala rukometnog Kupa žene i muškarci

1/16 FINALA KUPA HRVATSKE (Ž): Čakovčanke u osmini finala

Zrinski - Pitomača  41:31

Čakovec - dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 150. Suci: Marko Zeko (Čakovec) i Luka Šipoš (Trnovec Bartolovečki)

Zrinski: Kozjak, Vuić, Gavrić 14, Lukić 3, Polak 1, Senčar, Pajić, M. Balić,Resman 3, Grubišić 2, Car 6, Vukojević 8, Šestak 4, Blagus, K. Balić, Androić. Trener Goran Mrđen

Uvjerljivom pobjedom i plasmanom u 1/8 finala hrvatskog Kupa Čakovčanke su završile uspješnu sezonu. Gošće ni u jednom trenutku nisu bile ravnopravan protivnik. Sve je riješeno već u prvom dijelu susreta, kada su igračice trenera Mrđena igrale odlično, gotovo bez greške, već u 23. minuti vodile 17:7, a poluvrijeme završile vodstvom +9 (21:12). U drugom poluvremenu malo, na kratko su stale pa su gošće dva puta došle na samo pet golova zaostatka. Za kratko, jer je pet minuta pred kraj ponovo bilo čak +13, iako su tada igrale igračice koje manje igraju.

Čakovčanke s treninzima nastavljaju još cijeli tjedan, odmor će biti vrlo kratak jer se prvenstvo nastavlja 3. veljače 13. kolom kada u Čakovcu gostuje ekipa Umaga. Prije toga, 27. siječnja, igra se 1/8 finala Kupa, protivnika i mjesto odigravanja će Čakovčanke saznati ovih dana nakaon ždrijeba u HRS-u Zagrebu.

1/16 FINALA KUPA HRVATSKE (M): Poraz Preložana

Prelog - Varaždin  23:31

Prelog - školsko-sportska dvorana- Gledatelja: 200. Suci: Dalibor Blesić i Marko Presek (oba Koprivnica).

Prelog: Kolarek, Lončarić, D. Bogović 3, Krajner 4, Mikec, Kočet 3, Novak, matijević, Sermek 1, Zadravec 2, P. Bogović 2, Belić 8, Koprivec. Trener: Alan Belko

Zanimljiv susret koji je obilježen izuzetno lošim suđenje na koje su oba sastava imala opravdane primjedbe. U prvom poluvremenu su domaći dobro parirali premier ligašu, nekoliko puta vodili s dva gola razlike, propustili realizirati nekoliko zicera i dva sedmerca za uvjerljivije vodstvo. Gosti su to iskoristili i na odmor se otišlo s 14:14. U drugom poluvremenu do izražaja je došla veća kvaliteta, uigranost i 'dulja klupa' gostujućeg sastava koji je imao i više snage i koncentracije. Svaku grešku domaćih u napadu u pravilu su kažnjavali brzom kontrom. Domaćima je u drugom poluvremenu ponestalo snage i koncentracije, nisu iskoristili nekoliko zicera, pa su na kraju sportski čestitali gostima na pobjedi. Moramo na kraju još jednom ponoviti da odavno nismo gledali lošije suđenje. (Z. Premuš)