Rukomet 13.12.2018. 11:21. Zadnja izmjena: 13.12.2018. 11:27.

Rezultati i tablice

1., 2. i 3. rukometna liga sjever (M): Poraz Preloga za kraj polusezone

1. HRL SJEVER (M) - 13. KOLO: Poraz Preloga za kraj polusezone

MRK Vidovec – Prelog 27:22

  • Vidovec - Dvorana OŠ Vidovec. Gledatelja 400. Suci: Emanović i Mikić.

Prelog: D. Begović 3, Krajner 8, Koprek 3, Lončarić, Sermek, Požgaj 1, Zadravec 4, P. Bogović 1, Belić 2, Koprivec. Trener Alan Belko.

U posljednjoj jesenskoj utakmici rukometaši Preloga poraženi su u Vidovcu sa pet pogotka razlike. Jedino vodstvo Preloga bilo je na početku utakmice, 0:1 te 1:2, no, nakon toga domaćin je preokrenuo rezultat te poluvrijeme završio sa prednošću od tri pogotka razlike. U nastavku i dalje domaćin bolji te na kraju ostvaruje zasluženu pobjedu.

Slijedi zimska stanka koju Preložanci moraju jako dobro iskoristiti jer se nalaze na 12. mjestu na tablici te kako bi na proljeće što prije osigurali opstanak u ligi. (Zlatko Premuš)

2. RUKOMETNA LIGA SJEVER (M) – 13. KOLO: Čakovčani potvrdili naslov prvaka!

Čakovec – Varaždin II 38:23

  • ČakovecDvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 300. Suci: Kuhar i Prelčec (oba Zagreb).

Čakovec. Marciuš, Lacić, Hajdarović, Jeftić 4, Hozjan 4, Farkaš 1, N. Petek, Čapalija 1, Horvat 5, Horvatić 2, Srnec 2, M. Petek, Sklepić 4, Toplek 3, Levak 8, Herman 4. Trener: Josip Borković.

Na najbolji mogući način, uvjerljivom pobjedom, Čakovčani su potvrdili naslov jesenskog prvaka. Igrali su dopadljivo, brzo u napadu, dobro u obrani, upravo toliko koliko im je trebalo za pobjedu. Svi su dobili priliku igrati, svi su je dobro iskoristili i odradili postavljene zadatke uspješnog trenera Borkovića. Gosti iz Varaždina, u čijim je redovima od 15 igrača u zapisniku njih 11 bilo iz Međimurja, samo su na početku utakmice imali vodstvo2:0 što je od njih bilo sve. Domaći su nakon toga postigli čak devet golova i već nakon prvog poluvremena bilo je rješeno pitanje pobjednika. U drugom poluvremenu nastavak dobre igre i na kraju visoka pobjeda od 15 golova razlike, što samo potvrđuje kvalitetu i igru kojom su osim naslova jesenskog prvaka osvojili i naslove pobjednika međimurskog i regionalnog Kupa te ulazak među 16 najboljih hrvatskih momčadi Kupa HRS-a.

Slijedi kratki odmor i nastavak priprema za osvajanje konačnog naslova prvaka i ulazak u Prvu ligu. U srijedu, 19. prosinca, održat će se i redovna izvještajna Skupština kluba gdje će se prezentirati rezultati dosadašnjeg rada i planovi za iduću godinu. (jf)

3. RUKOMETNA LIGA SJEVER (M) – 10. KOLO: Pobjeda i dva poraza naših predstavnika

Pretposljednje jesensko prvenstveno kolo bilo je uspješno samo za mlade rukometaše Čakovca II (I. Horvat, Kocijan 2, Vrbanec, Hozjan 7, Mihalic, E. Horvat 6, Škoro, Lukman 6, Hozmec 5, Kovačić 1, Ninić, Belović, V. Horvat, Kos, Čapalija 5, Mislović – trener: Antonio Anđel) koji su na gostovanju u Ivanskoj pobijedili tamošnji favorizirani istoimeni sastav 32:26 pa pobjeda dvostruko vrijedi.

Rukometaši Preloga II (Selimi 2, Horvat, Novak 6, Gregoraš 5, Grabant, Nestić 5, Vlašić, Mikec 1, Ivoš, Koprivec – trener: Alan Belko) pomalo iznenađujuće uvjerljivim su rezultatom kao domaćini poraženi od Novske 30:19, a poraženi su i rukometaši Nedelišća u Križevcima 31:27 od KTC-a II.

Poredak: Marof, Ilova i Čakovec II 16, Ivanska 12, KTC II 10, Nedelišće 9, Prelog II i Bjelovar II 6, Daruvar 5, Novska 4 i Vidovec II 0 bodova. (jf)