Rukomet 22.11.2018. 09:34. Zadnja izmjena: 22.11.2018. 09:34.

Rezultati i tablice

1., 2. i 3. rukometna liga sjever (M): Prelogu važan bod protiv Moslavine

1. RUKOMETNA LIGA SJEVER (M) - 10. KOLO: Prelogu važan bod protiv Moslavine

  • Prelog – Moslavina 28:28

Prelog - Sportska-školska dvorana. Gledatelja 100. Suci: Jukić i Milaković (Osijek).

Prelog: D. Bogović 2, P. Bogović, Krajner 8, T. Novak, D. Novak, Požgaj, Lončarić, Nestić, Koprek 5, Matijević, Sermek, Zadravec 2, Belić 11, Korivec. Trener: Alan Belko.

Bez pobjednika završila je rukometna utakmica Preloga i Moslavine koja je bila dramatična sa burnom i neizvjesnom završnicom. Gosti su od početka utakmice dominirali  te su na odmor otišli sa dva gola prednosti. U nastavku utakmice i dalje je Moslavina bolja ekipa te ostvaruje prednost od pet pogotka razlike da bi izuzetno borbeni i motivirani domaćin požrtvovnom igrom smanjivao prednost te sa četiri uzastopna pogotka uspio doći i do poravnanja rezultata na 27:27. Gosti su ponovno poveli 27:28 da bi Krajner u posljednjoj minuti utakmice pogotkom donio svoj ekipi teškom mukom stečeni bod. (Zlatko Premuš)

2. RUKOMETNA LIGA SJEVER (M) – 10. KOLO: Tijesna pobjeda Čakovca

  • Čakovec – Ivančica Ivanec 32:31

ČAKOVEC – Dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 200. Suci: Goran Cupek i Robert Kožuhar (oba Garešnica).

ČAKOVEC: Marciuš, Lacić, Hajdarović,Jeftić, Škrobar 1, Horvat 2, Farkaš, Čapalija, Horvatić 4, Srnec 12,N. Petek, Sklepić 7, Toplek, Herman 6. Trener: Josip Borković.

Izuzetno zanimljiv, na kraju i neizvjestan susret u kojem su na kraju Čakovčani ipak zasluženo i očekivano slavili, zadržavši vodstvo na prvenstvenoj tablici. Na kraju su se morali dobro potruditi, imali su pri tom i sreću da su bodovi ipak ostali u Čakovcu. Prvi dio susreta odigrali su vrlo dobro, nadahnuto, borbeno i gotovo bez greške te na odmor otišli vodstvom 17:13. Ta je prednost desetak minuta pred kraj susreta tri puta bila i +6 razlike, ali je nakon toga počelo nepotrebno forsiranje i "žurba" u napadu, obrana je prestala funkcionirati  što su gosti dobro koristili, umalo u zadnjim minutama i iskoristili.

U 60. minuti domaći su imali minimalno vodstvo 32:31, imali i napad koji su brzopleto upropastili pa su Ivančani imali čak priliku izjednačiti, srećom ipak nisu. Bila je to utakmica za gledatelje s jakim živcima, svi se nadaju da će biti bolje u sljedećem kolu kada Čakovčani gostuju u Zagrebu kod ZG Dubrave. (JF)

Tablica

3. RUKOMETNA LIGA SJEVER (M) – 7. KOLO: Oba naša predstavnika uspješna

Sedmo prvenstveno kolo bilo je uspješno za naše predstavnike, ostvarili su tri pobjede što uoči finiša mnogo znači. Rukometaši Preloga II (Selimi 4, T .Novak 7, Horvat 3, D. Novak 7, Grabant, Matijević 7, Koprivec – trener: Alan Belko) u Daruvaru su vrlo dobrom igrom i borbenošću pobijedili domaći istoimeni sastav 28:24 i pomaknuli se prema sredini prvenstvene tablice.

Kao domaćini mladi rukometaši Čakovca II (Kocijan 1, Vrbanec 1, Škoro 1, Novak, Ovčar, Pavlic 2, Želežnjak 2, Hozmec 11, Juranić, Kovačić, Ninić, Vincek 2, Belović 4, Vurušić, V. Horvat, Čapalija 10 - trener: Antonio Anđel) nisu dozvolili iznenađenje, rezultatom 34:28 bili su bolji od KTC II iz Križevaca. U Nedelišću također bez iznenađenja domaći istoimeni sastav s +9 (37:28) bio je bolji od ekipe Novske.

Poredak: Marof i Čakovec II 12, Ilova i Ivanska 10, Nedelišće 7, Bjelovar II 6, Prelog II  i KTC II 4, Daruvar 3, Novska 2 i Vidovec II 0 bodova. (JF)

Izvor: jf i zp