Rukomet 20.03.2018. 13:13. Zadnja izmjena: 20.03.2018. 13:14.

Rukomet

1. liga rukometašica: Izvrsne Čakovčanke. Tako se igra!

ZRINSKI 32

SPLIT 22

Čakovec - dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 300. Suci: Josip Kuhar (Samobor) i Damir Prelčec (Zagreb)

ZRINSKI: Kozjak, Žvorc, Vuić, Gavrić 7, Grubišić 8, Polak, Senčar, Pajić 1, Androić, M. Balić 1, Resman 2, Car 4, Vukojević 6, Šestak 3, Blagus, K. Balić. Trener Goran Mrđen

Odavno nismo Čakovčanke gledali igrati tako dobro od prve do zadnje minute, u obrani i napadu. Splićanke nisu imale protuigru, i na kraju su još rezultatski dobro prošle. Nakon njihovog jedinog vodstva na utakmici 1:0, kod rezultata 1:1 Anja Žvorc je obranila sedmerac, a domaće su počele nizati dobre akcije i postizati efektne golove. Vodstvo je stalno raslo, na kraju poluvremena „naraslo“ već onda na nedostižnih za gošće 18:10. U drugom dijelu susreta i dalje vrlo dobra igra što je vidljivo iz rezultata. Već u 36. minuti Čakovčanke su vodile 21:11, u 50. minuti 28:16, tek kada su u igru ušle mlade koje manje igraju Splićanke su uspjele smanjiti rezultat na za njih povoljnih -10.

Spominjemo da je prije početka utakmice igračice i gledatelje pozdravila naša zlatna atletska olimpijka Sara Kolak, domaće su joj uručile prigodan poklon, a gledatelji i igračice nagradile zasluženim pljeskom i željom da se uskoro vrati na teren nakon operacije i ozljede.

  • Zbog reprezentativnih obaveza prvenstvo se nastavlja 7. travnja kada Čakovčanke gostuju u Koprivnici kod po svemu sudeći novih prvakinja Podravke/Vegeta. Prije pak toga 29. ožujka u 19 sati u dvorani GŠ domaćini su ekipi Umag, to je zaostali susret odgađan zbog vremenskih nepogoda. U klubu najavljuju pobjedu, očekuju i podršku s tribina kakva je bila sa Splitom.