Rukomet 14.02.2018. 11:16. Zadnja izmjena: 14.02.2018. 11:19.

Rukomet

1. LIGA RUKOMETAŠICA Neplanirani poraz Čakovčanki

PITOMAČA 27

ZRINSKI 25

Pitomača - sportska dvorana. Gledatelja: 250. Suci: Rubčić i Bobičan (oba Rijeka).

Zrinski: Žvorc, Kozjak, Grubišić 4, Pajić, Šestak 1, Gavrić 7, Polak, Blagus, Balić, Resman 1, Car 1, Vukojević 11, Androić, Senčar. Trener Goran Mrđen

Već viđeno na nekim utakmicama kada su u pitanju Čakovčanke. Poraz u finišu vrlo uzbudljivog i neizvjesnog susreta, neplanirani poraz koji to nije morao i smio biti. To je i velika opomena pred subotnji susret s Bjelovarom u Čakovcu (19 sati, dvorana GŠ) kada moraju igrati mnogo bolje ako žele do važnih bodova. U prvih 30 minuta susreta u Pitomači Čakovčanke su uglavnom vodile s dva gola razlike, u 20. minuti bilo je 11:9, nisu realizirale nekoliko zicera, imale tehničkih grešaka i nerealizirana tijekom cijelog susreta čak četiri sedmerca pa se je na odmor otišlo rezultatom 14:14.

Drugo poluvrijeme počelo je obećavajuće, u 34. minuti vodstvom 16:14, u 41. minuti bilo je 21:17, a 7 minuta pred kraj, u 53. minuti 23:20. Kad se očekivalo da će to vodstvo zadržati do kraja susreta, stale su, propustile realizirati nekoliko prilika, do kraja susreta postigle su tek dva, a domaće čak 7 golova. Raspoložene Tea Vukojević s 11 postignutih golova i Anja Žvorc na golu s 17 obrana, nisu imale dovoljno isto tako raspoloženih suigračica da se izbjegne po malo bolan poraz. Tako je umjesto da se približe samom vrhu tablice, poraz „pridonio“ da ih neke od direktnih protivnika prestignu i sada će trebati ponovo mnogo umijeća da se uhvati priključak toliko željenom vrhu tablice.

Trener Goran Mrđen po običaju bio je vrlo realan kada kaže: „Nakon svih naših problema (povrede i manjak kontinuiteta igranja, odgođeni susret s Umagom...) to se odrazilo na formi, što pokazuje 28 promašenih šuteva i 15 tehničkih grešaka. Unatoč toga imali smo u završnici vodstvo koje nismo znali zadržati i susret privesti kraju u našu korist. Trebamo se sada okrenuti prema onome što slijedi i vratiti se u očekivanu formu. Već uz subotu s Bjelovarom“.