Rukomet 09.02.2018. 11:21. Zadnja izmjena: 10.02.2018. 09:07.

Rukomet

2. LIGA-SJEVER (M) Nedelišćani prokockali dobiveno!

Sisak - Čakovec  23:30
Sisak
- sportska dvorana. Gledatelja: 150. Suci: Tin Derušek (Zagreb) i Matej Pavlović (Varaždin).

Čakovec: Marciuš, Kovačević, Horvat, Srnec 1, Matić, Horvat, N. Petek 1, Horvatić 3, Hutinec 6, Herman 4,Tkalčec 2, Škrobar 3, Korent 3, Sklepić 6, Dvanajščak, Radiković 1. Trener Josip Borković

Odličan start Čakovčana u odlučujući dio prvenstva. Kontrolirali su igru i rezultat svih 60 minuta, već prvi dio susreta završili vodstvom 16:12, a u drugom dijelu do kraja ta je prednost narasla na konačnih +7. Pobjeda je tim značajnija jer je ostvarena na gostovanju, uz malo više sigurnosti u napadu mogla je biti i uvjerljivija. Obrana je ovaj put bila vrlo dobra, trener Borković ima na raspolaganju široku klupu što mnogo znači, a vidi se da također da povratak u ekipu Manuela Hutinca i Petra Sklepića mnogo znači i veliko je pojačanje. Sve je to dobra najava pred nastavak prvenstva, prvo protiv ekipe Ludbrega kojoj su Čakovčani domaćini u subotu najvjerojatnije u 16 sati u dvorani Graditeljske škole. (J.Freiler)

Nedelišće - Petrinja  26:27

Nedelišće - dvorana Aton. Gledatelja: 30. Suci: Česi (Zagreb) i Županić (Križevci).
Nedelišće: Milas, Obadić,Šipuš 3, J. Zebec 1, Bakač, Raguž, Topličanec, Bedić 1, Farkaš 2, Car, Sklepić 7, Goričanec 3, Slaviček 4, Škvorc 1, Bratković 1, M. Zebec 3. Trener Nebojša Buvač

Da nismo prisustvovali ovom uzbudljivom susretu, samo za gledatelje s jakim živcima, ne bi vjerovali što su sve domaći propustili i na kraju su u 59. minuti doslovno prokockali već dobiveni susret. Prvo su poluvrijeme završili vodstvom 15:13, i to je vodstvo moglo biti uvjerljivije da nije bilo previše žurbe i forsiranja i nekoliko tehničkih grešaka i propuštenih prilika. U nastavku, u 34. minuti vodili su 17:14, a kod vodstva 19:16 nisu iskoristili sedmerac. U 43. minuti kada su vodili 20:16 ni zicer za +5 vodstvo, što su gosti iskoristili  i smanjili na 21:19. Kod tog rezultata domaći nisu iskoristili još jedan sedmerac pa su u 49. minuti gosti poravnali na 21:21, a u 57. minuti prvi put na utakmici imali vodstvo 24:23. Minutu iza toga domaći ponovo vode 25:24, a u 60. minuti, točnije 59:34 kod rezultata 26:26 nisu iskoristili sedmerac. Kazna je stigla točno sekundu prije kraja susreta kada su gosti postigli pobjedonosni pogodak i veselili se neočekivanoj pobjedi i poklonu koji će domaće skupo „stajati. Domaći nisu mogli vjerovati što su propustili, takvo nešto događa se rijetko. Sada im slijedi teško gostovanje u Prelogu.  (J.Freiler)

Trnovec - Prelog 28:34

Rukometaši Preloga u nastavak prvenstva krenuli su pobjedom. Osvrt na samu utakmicu dao nam je rukometaš Preloga Igor Krajner: - Odlučno smo krenuli u utakmicu da ostvarimo pobjedu te da se domaćinu revanširamo za neugodan poraz koji su nam nanijeli u 1. kolu. Od početka smo dominirali terenom, u jednom trenutku vodili osam pogodaka razlike da bi na odmor otišli s četiri gola prednosti. U nastavku i dalje smo bili bolji, stalno vodili i na kraju potpuno zasluženo ostvarili pobjedu. Pohvalio bih sve svoje suigrače i stručni stožer. (Z. Premuš)