Rukomet 19.09.2017. 22:29. Zadnja izmjena: 19.09.2017. 22:31.

Rukomet

2. LIGA SJEVER-MUŠKI Pobjeda Čakovca, porazi Nedelišća i Preloga

Čakovec - Sisak  38:25

Čakovec - dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 150. Suci: Jurić i Marčinković (oba Bjelovar).

Čakovec: Kovačević, Marciuš, Lacić, Horvat, Škrobar 6, Bralić 1, Petek 2, Tkalčec 5, Horvatić 1, Gradiščaj 2, Dvanajščak 2, Hozjan 3, Toplek, Radiković 4, Korent 2, Herman 10. Trener Josip Borković

Uvjerljivom pobjedom Čakovčani su startali u novu prvenstvenu sezonu. Da su u prvom poluvremenu bili efikasniji u napadu gdje nisu realizirali nekoliko zicera i tri sedmerca već tada su mogli imati uvjerljivo vodstvo. Sve su to nadoknadili odličnom igrom u drugih 30 minuta koje su odigrali bez greške. Odlično, s 100% učinkom odigrao je Dario Herman koji se nakon dužeg vremena vratio i biti će izuzetno pojačanje, odličan je bio i Vedran Škrobar, Tibor Tkalčec... Ostali koji su igrali, a trener Borković dao je priliku igrati svima, također su igrali vrlo dobro i odgovorno, istakao se i mladi Mateo Hozjan koji će ako nastavi dobro raditi biti iznenađenje prvenstva.

  • Za očekivati je da će Čakovčani nastaviti takvom igrom i u Ludbregu, gdje gostuju u subotu i gdje će nadamo se opet imati odgovarajuću podršku s tribina.

Petrinja - Nedelišće  33:28

Petrinja - sportska dvorana. Gledatelja: 200. Suci: Ivačić i Kordić (oba Zagreb).

Nedelišće: Hajdarović, Trstoglavec 1, Hudin, Jakšić 3, Zebec, Mrčela, Bakač 1, B. Raguž, Obadić, Farkaš 8, Car, Goričanec 5, L. Raguž, Slaviček 1, Škvorc 5, Bratković 4. Trener Nebojša Buvač

Teško gostovanje u Petrinji, u prvom drugoligaškom nastupu rukometaši Nedelišća nisu uspjeli uspješno završiti. Iskusni domaći sastav već u prvom poluvremenu nadoknadio je početnu prednost Nedelića (7:2) i taj dio susreta završio vodstvom 14:11. U drugom poluvremenu borba za svaku loptu i gol sa svake strane, izjednačena igra u kojoj su na kraju ipak bili uspješniji domaćini. Kod Nedelišća je bilo vidljivo da je to bila prva utakmica u novom rangu natjecanja, iako su igrali dobro, borbeno i s velikim htijenjem sigurno je da mogu još bolje i uspješnije.

  • Bolju igru i rezultat najavljuju već u subotu kada su u 19:30 u dvorani Atona domaćini lokalnog derbija s trećeplasiranim sastavom proteklog drugoligaškog prvenstva, ekipom Preloga.

Prelog - Trnovec  28:31

Prelog - školsko-sportska dvorana. Gledatelja 100. Suci: Blesić i Presek (oba Koprivnica). Prelog: Kolarek, D. Bogović 2, P. Bogović 3, Krajner 8, Šestan 4, Mikec 1, Lončarić, Kočet 4, Novak, Matijević, Sermek 2, Zadravec 3, Belko 1, Paler. Trener Alan Belko

Na premijernom nastupu u novoj sezoni rukometaši Preloga nisu uspjeli ostvariti pobjedu; poraženi su s 3 pogotka razlike. U prvom dijelu utakmica je bila ravnopravna i na odmor se otišlo s rezultatom 14:14 da bi u nastavku gosti iskoristili pogreške domaćina, ostvarili vodstvo koje su uspjeli do kraja sačuvati i radovati se pobjedi. (Z.P.)

Ostali rezultati 1. kola: Dubrava II -Zagorica 28:30, ZG Dubrava - Rugvica 22:22, Varaždin 1930 II - Ludbreg 25:27, Ivančica / Ivanec - Dugo Selo 28:26.