Rukomet 23.12.2017. 00:52. Zadnja izmjena: 23.12.2017. 00:55.

Rukomet

2. liga sjever, rukomet (M): Plasmani Čakovca i Nedelišća slabiji

Završen je prvi dio prvenstva Druge lige sjever, jesenji prvaci zasluženo su rukometaši Preloga. U ligi osim Preloga igraju i rukometaši Čakovca i Nedelišća, kada se analiziraju njihovi rezultati i učinak može se sa sigurnošću konstatirati da se očekivalo više. Zamolili smo predsjednike klubova za kratki osvrt i komentar jesenjeg dijela i o planovima tijekom prvenstvene pauze do početka proljetnog, odlučujućeg dijela prvenstva.

  • RK ČAKOVEC - viceprvaci Lige iz protekle sezone jesenji su dio prvenstva završili na 6. mjestu (13  8 0 5  409:386  16). Evo što o tome kaže Ivan Horvat:

- U novo prvenstvo ušli smo s dosta promjena, igrački se kadar kompletirao tijekom cijele jeseni, pod vodstvom trenera Josip Borkovića, trenera vratara Antonia Anđela i uz podršku fizioterapeuta Zdravka Mikolaja i Nikole Kovačića, boje kluba u jesenjem prvenstvu branili su: Bruno Dvanajščak, Filip Gradiščaj, Nikola i Marko Petek, Dario Horvatić, Emanuel Radiković, Vedran Škrobar, Tibor Tkalčec, Vjeran Toplek, Benjamin Kovačević, Nikola Marciuš, u momčadi su osigurali status prvotimca mladi Erik Horvat i Mateo Hozjan, a tijekom prvenstva priključili su nam se Martin Bralić, Dario Herman, Alen Lacić, Karlo Korent, Ivan Srnec i Denis Matić, također i neki iz mlade ekipe koja je pod vodstvom trenera Antonia Anđela postigla vrlo dobre rezultate u 3. HRL-sjever (4. mjesto). Istovremeno su iz ekipe otišli Petar Sklepić i Lovro Pintarić, a nažalost nisu nas zaobišle ozljede što je također imalo utjecaja na plasman, kao i nekoliko neplaniranih poraza, no posljednji rezultati i tri zadnja kola daju nam pravo nadati se u drugom dijelu prvenstva ostvariti zacrtano, plasman u sam vrh tablice, možda i više od toga, upustiti se u borbu za naslov prvaka.

Odmor će biti kratak, pripreme počinju već 3. siječnja svi se nadamo najboljem, a nadamo se i dalje pomoći sponzora, odgovornih za sport Županije i Grada Čakovca, te posebno roditelja mladih. Moram na kraju istaći i dobar rad s mladim selekcijama koje pod vodstvom trenera Daria i Davora Varge i Tomislava Horvata postižu dobre rezultate u svojim kategorijama, završio je Horvat i spomenuo na kraju dobru suradnju s plesnim studijom Korak i najavio daljnju suradnju s Udrugom za autizam Pogled.

  • RK NEDELIŠĆE - kao novi član Lige završili su na posljednjem 14. mjestu (13  1 0 12  341:410  2). Komentar nam je dao Radovan Farkaš, predsjednik kluba:

- Kao novi članovi lige nismo se najbolje snašli u višem rangu, upisali smo samo jednu pobjedu i nadam se da smo samo trenutno na posljednjem mjestu tablice. U pojedinim susretima nedostajale su nam samo sitnice za osvajanje bod/a/ova, nismo imali ni sportske sreće, a kao novajlije nisu nas "mazili" ni suci. Tu su i ozljede pojedinih, upravo ključnih igrača, da ne spominjem nedostatak iskustva za drugoligaški rang natjecanja. No u klubu i dalje vlada pozitivna atmosfera, odmor će kratko trajati, odmah nakon novogodišnjih praznika kreću pripreme. Radimo već sada na dovođenju nekoliko igrača koji bi trebali pomoći ekipi kao pojačanja u ostvarenju realnog plana, osiguranja drugoligaškog statusa. Svi igrači iz jesenjeg dijela sezone ostaju na okupu i s trenerom Nebojšom Buvačom kreću u nastavak sezone i ostvarenje realno zacrtanog cilja. Koristim priliku zahvaliti članovima uprave, sponzorima i Općini Nedelišće na pomoći koju su nam do sada pružali, nadam se da neće izostati ni u nastavku prvenstva, završio je Farkaš.

Oba su predsjednika ovim putem poželjeli svim sportašima, posebno rukometašima i svim sportskim djelatnicima mnogo uspjeha u novoj 2018. godini. Drugi dio prvenstva počinje 3. veljače 2018. godine kada rukometaši Čakovca u 14. kolu gostuju u Sisku, a Nedelišće je domaćin Petrinji.