Rukomet 05.04.2017. 12:23. Zadnja izmjena: 05.04.2017. 15:23.

Karlovac 2017.

Čakovčanke četvrte na 17. prvenstvu Karlovca u super mini rukometu

U organizaciji Rukometne škole Karlovac u gradu na četiri rijeke organizirano je sada već 17. po redu tradicionalno prvenstvo Karlovca u super mini rukometu za djevojčice rođene 2007. godine i mlađe. Nastupilo je 40 ekipa, među njima i djevojčice ŽRK Zrinskog Čakovec pod vodstvom trenerice i direktorice kluba Ljubice Vrbančić. Mlade su Čakovčanke na kraju osvojile vrlo dobro 4. mjesto. U svojoj su grupi u prvom susretu poražene od vršnjakinja Malog Lošinja 7:6 (došle su na utakmicu direktno iz autobusa, zbog saobraćajne nesreće na autoputu morale su alternativnim putem do Karlovca), iza toga su pobijedile ŽRK Ogulin 10:9 i Kvarner/Kostrenu 14:4 i plasirale se u 1/8 finale.

U osmini finala su bile rezultatom 10:5 bolje od vršnjakinja Ivanića, a iza toga u ¼ finala su pobijedile sastav Trnina 14:11. U polufinalu su poražene od RK Korčule 12:5, a u borbi za 3. mjesto od ŽRK Ogulina 13:11. Igrao je slijedeći sastav: Laura Golubić, Gabrijela Novak najbolji strijelac turnira, Viktorija Novak izabrana u najbolju petorku turnira, Hana Vidović, Una Strbad, Ema Sutnjak, Ana Žuti, Josipa Jarni, Rahela Varga i Simona Rubin.


Za kraj nešto o čemu se trenutno u rukometnom sportu mnogo priča, što nema veze s sportom, posebno mladih, ali što uspjeh i plasman mladih zrinskica čini još značajnijim. U čakovečkom klubu imaju argumentirane i provjerene podatke da su u ekipama RK Korčule i ŽRK Ogulina koje su osvojile 1. i 3. mjesto na turniru igrale igračice rođene 2006. i 2005. godine (RK Korčule tri i ŽRK Ogulina tri). Iz čakovečkog je kluba, koji je u međuvremenu dobio i dobiva podršku ostalih sudionika, ali i sportsko-rukometne javnosti, organizatoru upućen argumentirani prigovor, u Hrvatskom rukometnom savezu su se ogradili od ovakvih „radnji“ zbog čega ne žele unatrag nekoliko godina biti pokrovitelji turnira. Ostaje otvoreno pitanje odgovornima spomenutih klubova, posebno onima iz stručnih stožera da kako je moguće da na turnir mladih djevojčica vode i kako se to u sportu popularno kaže „švercaju“ starije igračice. Jer danas je sve takve „radnje“ lako otkriti i dokazati. U ŽRK Korčuli i ŽRK Ogulinu to su izgleda zaboravili i osramotili se pred rukometnom i sportskom javnošću. Hoće li odgovorni ipak reagirati i nekoga kazniti ostaje otvoreno pitanje uz „ne ponovilo se“.