Rukomet 03.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

DRAŽEN ŠPOLJARIĆ NOVI PREDSJEDNIK KLUBA

Održana je izborna Skupština Rukometnog kluba Čakovec, isti nastavlja tradiciju muškog rukometa u Čakovcu nakon što se je RK Međimurje poslije završenog stečajnog postupka brisano iz registra sportskih udruga i prestalo je „poslovati“.

 

Prihvaćeno je izvješće dosadašnjeg predsjednika kluba Ivana Horvata za razdoblje od osnivanja kluba 29.svibnja do 31. prosinca 2013. godine, klub je za to vrijeme odlično tehnički posložen i sve funkcionira na zavidnom nivou, ima međutim još dovoljno prostora za daljnji napredak. U izvješću je obzirom na specifičnost rukometne sezone obuhvaćena i polovica 2014. godine, gdje se navodi da su se u upravi susretali s mnogim problemima, posebno onim „tradicionalnim“ financijske prirode. No članovi uprave velikim su angažmanom čak i vlastitim sredstvima uz ona sponzora i donatora bez kojih ne bi bilo moguće funkcionirati, uspjeli namaknuti značajna sredstva kojim su podmirene sve obaveze kluba iz sezone 2013/14.

 

Radilo se je i na popularizaciji rukometa, organizirane su razne propagandne akcije po tom pitanju, igrana je utakmica legendi čakovečkog kluba, vršen je upis novih članova, radilo se je i na povratku gledatelja pa je 1.ekipa bila najgledanija u Ligi. Problemi su bili i oko organizacije treninga u dvoranama za što je trebalo izdvojiti značajna sredstva obzirom da odgovorni nisu imali razumijevan ja  za taj veliki problem kluba. Koji u svojim redovima ima u 6 selekcija-ekipa točno 105 aktivnih članova-igrača. U rad s mladima uključeni su i roditelji kojima posebno treba zahvaliti oko organizacije i sufinanciranja prijevoza. Za sve to je prema izvješću bilo potrebno 350.000 kuna (najveći iznos otpada na financiranje rada u dvoranama i stručni kadar, oprema natjecanje ...). To je bilo minimum sredstava za normalno funkcioniranje kluba, potrebno je uložiti dodatne napore osigurati dodatna sredstva. Nadzorni odbor ima pozitivno mišljenje o radu kluba, nadzor je provela i sportska inspekcija i nije utvrdila nepravilnosti.

 

Planom i programom rada za 2015. godinu koji je izrađen na temelju Strategije razvoja kluba do kraja 2018. godine predviđene su aktivnosti pojedinih ekipa i procijenjeni su svi prihodi i rashodi kluba (4 strateška cilja su: mladi u sportu, sportski ciljevi, društveni ciljevi i poslovni ciljevi), za 2015.godinu rashodi su procijenjeni na 500.000 kuna. Da bi se navedeni planovi i program što bolje realizirao jednoglasno je izabrana i proširena uprava kluba. Koju će u idućem četverogodišnjem mandatnom razdoblju činiti: Dražen Špoljarić-predsjednik, Ivan Horvat-dopredsjednik, te članovi:Goran Matjačić, Luka Međimurec, Dušan Trupković, Damir Micek, Goran Kupec i Davor Varošanec. Kao glavne smjernice u 2015.godini nova uprava je naznačila nastavak promocije rukometa, plasman seniorske ekipe u Drugu ligu, privlačenje još većeg broja gledatelja na utakmice, pronalazak strateških poslovnih partnera, dok je na rad s mladima stavljen poseban naglasak. U tome, u realizaciji ovih zaista realnih i ostvarivih zaključaka  u upravi RK Čakovca očekuju i veću pomoć odgovornih za sport i rukomet u gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji, onih iz političkog života Međimurja, sponzora, donatora, nego je to do sada bila. 

Izvor: 3106