Rukomet 20.02.2018. 08:17. Zadnja izmjena: 20.02.2018. 14:28.

ŽRK Zrinski Čakovec

Festival rukometa i pobjeda prvoligašica: Članovi i simpatizeri za budućnost kluba!

U Ženskom rukometnom klubu Zrinski Čakovec odlično su proteklog vikenda organizirali FESTIVAL RUKOMETA. Druženja članova, simpatizera i gostiju, organizirali su uz pomoć brojnih sponzora te je priređena i tombola, sva da se prikupe određena financijska sredstva za natjecanja u drugom dijelu prvenstva svih selekcija kluba. Uz igračice svih generacija, „glavnu su ulogu“ u odličnoj organizaciji imali brojni roditelji mladih koji su cijelu akciju učinili više nego učinkovitom.

Festival su „otvorile“ najmlađe rukometašice mini i super min rukometa (rođene 2007.-2010.godine). Uz domaće predstavnice igrale su i vršnjakinje varaždinske Koke i Preloga. Domaće su bile najbolje, a rezultati ovaj puta nisu bili u prvom planu. Već su sada pokazale svoj talent i u buduće u klubu mogu računati s njima. Iza toga igrale su djevojčice B (rođene 2006.  2007. godine). Domaće su rezultatom 14:11 bile bolje od vršnjakinja Koke Varaždin. U susretu djevojčica A (rođenih 2004. i 2005. godine) Varaždinke su revanširale i bile u završnici susreta bolje te pobijedile rezultatom 26:21.

Na kraju su seniorke Zrinskog rezultatom 28:25 u prvenstvenom susretu 1. lige bile bolje od ekipe Bjelovara. Festival je završen revijalnim susretom „tate“ – „mame“, a tijekom Festivala vršen je i upis novih mladih članova, i tu su u klubu zadovoljni interesom pa će u buduće imati još jači igrački fond.


ZRINSKI – BJELOVAR 28:25 (13:12)

ČAKOVEC – Dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 300. Suci: Igor Hunjadi i Marijo Zečević (oba Zagreb).

ZRINSKI: Kozjak, Žvorc,Vuić, Gavrić 11, Grubišić 4, Polak, Senčar, Pajić, Androić, M. Balić, Resman 1, Car 5, Vukojević 6, Šestak 1, Blagus, K. Balić. Trener. Goran Mrđen.

Izuzetno važna i zaslužena pobjeda Čakovčanki u vrlo zanimljivom i neizvjesnom susretu za gledatelje s jakim živcima. Domaće su odlično počele i u 22. minuti imale uvjerljivo 12:7 vodstvo. Kod tog vodstva Šestak nije iskoristila zicer i još k tome „zaradila“ 2 minute isključenja, pa su gošće to iskoristile, s igračicom više smanjile na 12:9, a iza toga nakon nekoliko nepotrebnih promašaja domaćih s igračicom manje i na 12:10 i 12:11 pa je prvi dio susreta završio s minimalnim vodstvom domaćih (13:12).

Početkom drugog poluvremena u 35. minuti gošće su poravnale rezultat na 14:14 i iza toga prvi puta imale vodstvo 15:14. Do kraja susreta domaće su zaigrale bolje u obrani, poravnale ishod i do zadnje minute imale prednost od dva, na kraju i tri pogotka za zasluženi i važni uspjeh. Uz Anju Žvorc, standardno su dobro igrale Grubišić i Vukojević, a ovaj puta odlična je bila i juniorska reprezentativka Car dok se posebno istakla najbolja igračica susreta Ana Marija Gavrić s 11 postignutih golova.

U idućem kolu Čakovčanke gostuju u Sesvetama.