Rukomet 25.01.2017. 07:52. Zadnja izmjena: 25.01.2017. 07:53.

Sportsko druženje

Festival rukometa Ženskog rukometnog kluba Zrinski iz Čakovca

U Ženskom rukometnom klubu Zrinski Čakovec i ove su godine odlično organizirali tradicionalno sportsko druženje – Festival rukometa ŽRK-a Zrinski Čakovec. Akcija je u potpunosti uspjela zahvaljujući velikom entuzijazmu klupskih dužnosnika, posebno roditelja mladih rukometašica, a pokrenuta je s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za što bezbolniji nastavak prvenstvene sezone. Uspjeh akcije potvrdili su na konferenciji za tisak dopredsjednik i sportska direktorica kluba Đuro Bel i Ljubica Vrbančić, a konferenciji je bio nazočan i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač koji je obećao i dalje pomoć i podršku klubu u granicama trenutnih mogućnosti Grada Čakovca.

Od strane pak prve ekipe konferenciji su prisustvovale uz trenera Željka Golika sve četiri klupske reprezentativke, kapetanica ekipe Paula Posavec i nova akvizicija i veliko pojačanje Kristina Elez (seniorska reprezentacija), te Ena Car i Iva Papac (juniorska reprezentacija). Svi su oni u izjavama bili realni i najavili da će se osnovni cilj klub, opstanak u Ligi sigurno ostvariti. Kristina Elez pak je rekla da je izabrala pravi klub za nastavak karijere, igrat će u njemu do kraja prvenstvene sezone i svojim iskustvom pomoći mladim igračicama uz ostale prvotimke osigurati ne samo opstanak nego plasman u sredinu prvenstvene tablice.

U sportskom dijelu festivala bilježimo da su najmlađe igračice kluba u mini - rukometu bile bolje od vršnjakinja varaždinske Koke, te da je kadetska ekipa zabilježila dvije važne pobjede u utakmicama četvrtog kruga Prve hrvatske kadetske lige. Prvo su rezultatom 22:19 pobijedile vršnjakinje Broda Sl. Brod, a iza toga i varaždinsku Koku nakon zanimljive i neizvjesne igre rezultatom 19:18. Pod vodstvom trenerskog tandema Darinka Pavleković, Goran Vuk igrao je sljedeći sastav: Kozjak, Gudlin, Pajić 4, Kocijan, Maček, Debelec, Vrček 4, Blagus 5, Balent 3, Pintarić, Bralić 2, Bedić, Šestak 22, Senčar 1, Vuić.

ŽRK Zrinski  - reprezentativke i trener

Na kraju je prvi sastav Čakovčanki, a to im je bila generalka pred nastavak prvenstvene sezone, odigrao prijateljski susret s trećeplasiranim sastavom Prve slovenske lige Zelene doline Žalec. Dok je igrao najbolji sastav, Čakovčanke su uvjerljivo vodile, poluvrijeme završile rezultatom i vodstvom 13:0, u finišu susreta igrale su one koje inače manje igraju što su slovenske prvoligašice iskoristile i susret je na kraju završen bez pobjednika 24:24.

Igrao je sljedeći sastav: Kozjak, Ivačić, P. Posavec 7, Papac 2, Balić 3, Glad 1, Benčik, Sinanović, Ladić, Resman 2, Elez 6, Car 3, Laptoš, Šestak, Androić, Haček – trener: Željko Golik. Festival je završen susretom mama i tata, rezultat neka ovaj puta ostane tajna.