Rukomet 22.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

FINALE KUPA MEĐIMURSKOG RUKOMETNOG SAVEZA – MUŠKI

ČAKOVEC – PRELOG 28:32 (12:10)

 

ČAKOVEC – Dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 300. Suci: Zeko (Čakovec) i Aušperger (Dugo Selo).Nadzornik: Dražen Golub.

ČAKOVEC: Marciuš, Horvat, Hajdarović, Novak, Potočnjak, N. Petek 1, Hutinec 7, Zadravec 3, Munđar, Paler, Zvonarek 7, Bašek, M. Petek 2, Toplek, Sklepić 2, Barić 6. Trener: Saša Kuček. 

PRELOG: Lonćarić, Žeželj, Matić 1, Bogović 4, Koprek 1, Bergovec 3, Tizaj, Bratković 4, Horvatić 2, Krajner, Malek 5, Vađunec, Janušić 3, Belić 9. Trener: Vladimir Belić. 

 

Finalni susret međimurskog Kupa, dva najbolja međimurska predstavnika trebao je na kraju uspješne rukometne godine biti praznik rukometa. Nažalost nije bilo tako, sve zbog izuzetnog lošeg suđenja, također i određenih nerazumnih “poteza“ delegata kojim opravdano nisu bili zadovoljni iz oba kluba, također i brojni gledatelji. Šteta da je zbog toga u drugi plan pao i trud domaćina oko  odlične organizacije susreta. No, sve to ne umanjuje ni u jednom momentu zasluženu pobjedu Preložana koji su se u takvim uvjetima bolje snašli posebno u drugom poluvremenu. Domaći su bolje otvorili susret kod vodstva 3:2 gosti nisu iskoristili 3 „zicera“, a već tada i do kraj poluvremena istakla su se oba vratara Marciuš i Lončarić. Domaći su do kraja poluvremena imali više tehničkih grešaka, a gosti nisu realizirali niz povoljnih prilika, do 20.minute i malo golova, rezultat je bio tek 5:5. Poluvrijeme je završilo vodstvom domaćih 12:10, vodstvom koje je kratko trajalo, već početkom drugog poluvremena rezultatski preokret, gosti u 44.minuti vode 20:17, domaći propuštaju prilike kada su imali prvo 4, kasnije još 2 minute igrača više, ponovo se je istakao Lončarić obranom nekoliko teških lopti. Sve su to gosti vrlo dobro koristili iako su domaći u 44. minuti ipak uspjeli poravnati rezultat na 25:25. To je s njihove strane bilo sve, do kraja susreta pametnom igrom i taktikom Preložani su kontrolirali igru i rezultat i opravdano zagrljeni završili susret i iz ruku tajnika MRS-a Vladimira Kramara primili pobjednički pehar.  

Za kraj još jednom ponavljamo već mnogo puta postavljeno pitanje odgovornima MRS-a, posebno onima iz Udruge sudaca ako ista postoji i djeluje. Kada će konačno shvatiti da trebaju raditi na osposobljavanju novih sudaca, kada će konačno sudačka organizacija profunkcionirati, ovakva situacija i sadašnje stanje nema smisla, ne mogu svi biti delegati, a finale suditi sudac iz Dugog Sela. Bolje da se udruga raspusti i prestane s ovakvim djelovanjem i „radom“, a utakmice u Međimurju neka sude suci iz drugih mjesta i udruga. Ovo je dobronamjeran savjet, valjda će konačno jednom pasti na plodno tlo. U PROTIVNOM ??  

 

Fotografije u prilogu snimo Zlatko Premuš

Izvor: 3113