Rukomet 09.08.2017. 12:52. Zadnja izmjena: 09.08.2017. 12:56.

Rukomet

Goran Mrđen novi trener ŽRK Zrinski Čakovec

Rukometašice čakovečkog Zrinskog počele su s pripremama za novu, za njih četvrtu po redu prvoligašku sezonu. Prvu „prozivku“ izvršio je novi trener GORAN MRĐEN, dojučerašnji trener državnih prvakinja Podravke/Vegeta Koprivnica i izbornik hrvatske reprezentacije. Odmah je najavio naporan rad, treninge svaki dan, a odigrat će se i niz kontrolnih prijateljskih utakmica. Nakon što je predstavnicima „sedme sile“ predstavila novog trenera direktorica kluba Ljubica Vrbančić predstavila je i nova igračka pojačanja. Riječ je o reprezentativkama Tei Grubišić (srednji vanjski) koja dolazi iz Turske, Lei Vukojević (desno krilo) koja se vraća iz Mađarske, a tu je i mlada Nika Poljak koja se vraća iz Slovenije. U tijeku su razgovori s reprezentativkama Majom Kožnjak i Kristinom Plahinek, moguće s još nekim igračicama, a uz njih tu su i igračice iz proteklog prvenstva: Anja Žvorc, Marta Kozjak, Ana Vuić, Ena Car, Melani i Klara Balić, Dina Glad, Dora Pajić, Aleksandra Sinanović, Nikolina Ladić, Ira Resman, Sara Senčar, Viktorija Šestak, Jana Vnuk, Karla Zanjko, Lorena Makar, Tatjana Androić, Hana Laptoš, Anja Balent i Lana Blagus. Istovremeno su iz kluba otišle uz već ranije Kristinu Elez još: Tea Ivačić /studij/, Ria Haček /Rovinj/, Helena Benčlik /studij/ i reprezentativka Paula Posavec /Lokomotiva/. Goranu Mrđenu pomagat će u radu pomoćni treneri Darinka Pavleković i Goran Vuk. Ako pak svi pregovori pozitivno završe Čakovčanke će imati vrlo kvalitetan sastav koji se može upustiti u borbu za sam vrh prvenstvene tablice. Nova prvenstvena sezona počinje 16. rujna, u prvoj su utakmici Čakovčanke domaćini novim prvoligašicama ekipi Pitomače.

Ljubica Vrbančić nas je obavijestila da su u tijeku razgovori i s odgovornima u Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu od kojih se uz dosadašnju, očekuje još veća, konkretnija pomoć i podrška, te da se razgovara s novim potencijalnim sponzorima, a također da bi dobro došao i generalni sponzor. Ukratko svi koji mogu pomoći u radu kluba dobro su došli. Za normalno godišnje uspješno poslovanje klub treba osigurati cca. 700.000 kuna, za sada je osiguran iznos od 450.000 kuna.

Prije početka prvog trenera i zajedničkog slikanja, igračice stručni stožer i svi prisutni minutom su šutnje odali počast dosadašnjem uspješnom treneru, prerano i iznenada preminulom Željku Goliku.