Rukomet 06.09.2017. 13:38. Zadnja izmjena: 06.09.2017. 13:52.

Rukomet

Goran Mrđen, trener ŽRK Zrinski - spremni i motivirani u novo prvenstvo

U subotu, 16. rujna počinje nova prvenstvena sezona Prve lige rukometašica. Rukometašice čakovečkog Zrinskog sezonu čekaju s dosta izmjena u igračkom i stručnom pogledu. Nakon iznenadne smrti trenera Željka Golika u klubu su dogovorili suradnju s još uvijek aktualnim izbornikom ženske reprezentacije i dugogodišnji trenerom višestrukih državnih prvakinja Podravke/Vegeta, Goranom Mrđenom koji je momčad preuzeo na početku priprema. Treniralo se vrlo naporno svaki dan, odigrano je nekoliko kontrolnih pripremnih utakmica nakon čega Čakovčanke prema svemu sudeći spremno i motivirano čekaju početak prvenstva i prvi susret u Čakovcu 16. rujna s novajlijom u Ligi Pitomačom.

Porazgovarali smo kratko s novim trenerom Goranom Mrđenom, bio je vrlo realan u prognozama, pitali smo ga kako je došlo do suradnje s Čakovčankama, kako je zadovoljan pripremnim periodom, suradnjom s upravom, igračkim kadrom i kakvi su planovi u nastupajućem prvenstvu.

- S odgovornima čakovečkog kluba brzo smo dogovorili suradnju, dobro surađujemo i dalje tijekom priprema, nadam se da će tako biti i u nastupajućem prvenstvu. S pokojnim trenerom, preranom preminulim Željkom Golikom bio sam prijatelj, imam od ranije nekih saznanja o ekipi Zrinskog, a volim i izazove. Smatram da će suradnja biti obostrano dobra, prva saznanja to potvrđuju. Što se tiče pripremnog perioda uglavnom sam zadovoljan iako je moglo biti i bolje. Malo su nas u tom omele ozljede, trebam o se još bolje upoznati i uigrati jer je i u igračkom kadru došlo do određenih promjena, a sada je zadatak odgovornih riješiti i pitanje igračica koje se spremaju na studij ili koje studiraju.

Odlaskom Elez, Posavec, Haček i Ivačić ekipa je oslabljena, dolaskom reprezentativki Tee Grubišić i Lee Vukojević, povratkom Ane/Marije Gavrić, nadam se uskoro i Ive Papac to smo nadoknadili, ponavljam još jednom da sada trebamo što skorije da se još bolje uigramo i biti će nadam se u novom prvenstvo sve ok. Što se tiče favorita, u novom prvenstvu to su tradicionalno Podravka/Vegeta i Lokomotiva, tu je i Koka, no s svima ostalima, pa i ako baš hoćete spomenutim favoritima možemo se nadigravati, posebno kada smo domaćini. Sve to još većim zajedništvom svih u klubu i uz podršku iz gledališta. Naravno ne bi smjela izostati ni logistika,a prvi će rezultati biti poznati već nakon prvog prvenstvenog kola.

Domaćini ŽRK Zrinski s ekipom Pitomače - subota 16. rujna dvorana GŠ-e 19 sati

- Riječ je o solidnom sastavu, ne treba se zavaravati da je novajlija u Ligi. Imaju mnogo provjerenih prvoligaških igračica, sigurno su kao novi prvoligaši dobro motivirani, treba ih najozbiljnije shvatiti i odigrati u istom ritnu svih 60 minuta. Domaćini smo, nadam se da ćemo imati i dobru podršku iz gledališta, mnogo toga ovisi i o dobrom prvenstvenom startu, igrači i ja kao trener optimisti smo i nadamo s s pravom da ćemo startati s pobjedom i 2 prvenstvena boda, završio je Mrđen.

Parovi 1. kola: Podravka/Vegeta – Umag, Ivanić – Split 2010, Trešnjevka – Petason Vranjic, Dugo Selo 55 – Koka, Lokomotiva – Sesvete, Zamet – Bjelovar i Zrinski – Pitomača.