Rukomet 12.09.2016. 08:45. Zadnja izmjena: 12.09.2016. 08:51.

II. HRL - sjever

Gostovanje MRK-a Čakovec u Petrinji za početak sezone

U subotu, 17. rujna počinje nova prvenstvena sezona Druge rukometne lige – sjever u kojoj nastupaju i rukometaši MRK-a Čakovec, koji pak u prvom prvenstvenom kolu gostuju u Petrinji kod tamošnjeg istoimenog sastava. Sastav Lige je u odnosu na proteklu sezonu dosta je izmijenjen, po svemu sudeći Liga će biti kvalitetna i izjednačena što pak garantira mnogo uzbuđenja na parketima dvorana u kojima će se igrati.

Pred nama je nova sezona i novi izazovi, rekao nam je predsjednik MRK-a Čakovec Dražen Špoljarić, već prvo kolo donosi nam teško gostovanje u Petrinji,  riječ je o momčadi koja je proteklo prvenstvo završila na 4. mjestu i koja prema vijestima iz Petrinje ove sezone puca na najviši plasman. Iako nam je protivnik nepoznat, nipošto na prvo gostovanje ne odlazimo kao prolaznici, naprotiv, želimo pružiti dobru partiju, vidjeti želju i zalaganje naše, u odnosu na proteklu sezonu dosta izmijenjene momčadi, te naravno ostvariti pozitivan rezultat, što pak prevedeno znači da se neporaženi vratimo u Čakovec.
Novi trener Josip Borković momčad će odrediti u zadnji trenutak jer još uvijek nije do kraja definiran igrački kadar. Iz prošle sezone tu su: Igor Balog, Bruno Dvanajščak, Filip Gradiščaj, Igor Krajner, Nikola Petek, Vedran Škrobar i Vjeran Toplek – igrači u polju, Benjamin Kovačević, Nikola Marciuš, Filip Paler, Lovro Pintarić i Nikola Hajdarović – vratari.

Zbog ozljeda upitni su Dario Horvatić i Luka Barić, a iz istih razloga na početku prvenstva izostat će Petar Sklepić. Tu su i novi igrači iz RK-a Nedelišće i RK-a Prelog: Tomislav Bratković, Denis Matić, Emanuel Radiković i Tibor Tkalčec, za njih još s odgovornima njihovih bivših klubova traju razgovori oko registracija. Istovremeno je mladi Luka Sermek otišao u redove RK-a Prelog, a Marko Petek još nije odlučio o svom daljnjem statusu.
Parovi 1. kola: Sisak – Zagrebačka Dubrava, Petrinja – Čakovec, Prelog – Bjelovar II, Ludbreg MB – PPD Zagreb II, Zagorica – Zaprešić, Rugvica – Varaždin 1930 II i Trnovec – Ivanić II.