Rukomet 10.01.2018. 00:03. Zadnja izmjena: 10.01.2018. 00:08.

Rukomet

Intenzivni treninzi rukometaša MRK Čakovca

Rukometaši MRK Čakovca, pod vodstvom trenera Josipa Borkovića, od 3. siječnja svakodnevno, vrlo intenzivno treniraju i pripremaju se za skori nastavak prvenstva.

- Igrači, a i mi u upravi imali smo dovoljno vremena odmoriti se, jesenji dio prvenstva završio je još 9. prosinca, sada predstoji do se dobro ne samo natjecateljski, nego i organizacijski pripremimo za sva iskušenja koja predstoje u odlučujućem dijelu prvenstva, rekao nam je mladi i ambiciozni predsjednik kluba, po potrebi i dalje vratar prve ekipe Ivan Horvat. Uz treninge, dogovorili smo i dogovaramo odigravanje nekoliko kontrolnih pripremnih susreta, za sada je dogovoren susrest s prvoligašem KTC-om Križevci 24. siječnja u Križevcima i  27. siječnja u Velikoj Nedjelji s tamošnjim istoimenim slovenskim prvoligašem. Što se tiče igračkog kadra, uz igrače koji su prvi dio prvenstva završili na 6. mjestu (13  8 0 5  409:386  16) razgovaramo s nekoliko igrača da pojačamo ekipu i upustimo se u borbu za najviši plasman. Što je realno i moguće.

  • Jesu li među tim igračima povratnici iz Varaždina Sklepić i Hutinec?

- I to je realno i moguće, bio je pomalo zagonetan Horvat.

U prvom proljetnom kolu nastavka prvenstva Čakovčani 3. veljače gostuju u Sisku. U klubu su inače vrlo nezadovoljni kriterijima Zajednice sportova Međimurja i Međimurskog rukometnog saveza glede određivanja nosioca kvalitete rukometnog sporta 2018. godine, posebno kada je riječ o mladim kategorijama. Očekuju da će se to ovaj put riješiti na bolji način u odnosu na ranije godine.