Rukomet 08.12.2016. 08:43. Zadnja izmjena: 08.12.2016. 12:09.

Izborna skupština

Ivan Horvat novi predsjednik muškog rukometnog kluba Čakovec

U muškom rukometnom klubu Čakovec održali su izvanrednu izbornu skupštinu kojoj je od 31 prisustvovalo 19 delegata, na kojoj su sve odluke i zaključci jednoglasno usvojeni. Skupštini su prisustvovali i obratili se svima: Bojan Ružić - predsjednik Zajednice sportova grada Čakovca, Vladimir Kramar – tajnik Rukometnog saveza Međimurja, te Stevo Tkalčec – predsjednik HGS-a i član Vijeća HOO-a.

Klub ima 116 aktivnih članova u 6 selekcija, 5 stručnih trenera, velik broj entuzijasta, posebno onih iz uprave, veliku pomoć roditelja mladih rukometaša, stotinjak „malih“ sponzora, imaju dobru suradnju s odgovornima za sport i rukomet u Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji, zahvaljujući svemu tome, nema većih financijskih dubioza. Problem im je kako osigurati dvoranski prostor i financirati korištenje istoga za rad i natjecanje šest klupskih selekcija, a tu je i određeno nezadovoljstvo oko određivanja nosioca kvalitete rukometa. Posebno spominjemo akcije kluba na humanitarnom planu i suradnju s Udrugom osoba s intelektualnim poteškoćama i Udrugom za autizam „Pogled“ kojima klub od prodanih ulaznica odvaja i dostavlja određeni iznos.

Prihodi kluba u 2015. godini bili su 413.000 kuna, rashodi 395.000 kuna, a s „viškom“ prihoda pokrit će se određeni manjak u 2016. godini. Za 2017.godinu planirani su prihodi od 550.000 kuna i rashodi od 555.000 kuna. U 2017. godini žele nastaviti dobar rad s mladim, žele da se 1. ekipa uključi u borbu za naslov prvaka i plasman u 1. ligu te poboljšati suradnju s odgovornima za sport i gradu i županiji, zatim nastaviti suradnju s RK Nedelišćem i GK „Marijan Zadravec – Macan“, pokušati „pronaći“ generalnog sponzora, nastaviti suradnju i iznaći nove sponzore i donatore, i dalje raditi na stručnom usavršavanju trenera, uključiti u rad kluba što više roditelja mladih...

Za predsjednika je izabran Ivan Horvat, do sada dopredsjednik kluba i donedavno nezamjenjivi vratar prve ekipe, dopredsjednici su Rudolf Marciuš i Davor Varošanec, a članovi UO-a: Goran Matjačić, Luka Međimurec, Dušan Trupković, Damir Micek, Goran Kupec i Dražen Špoljarić koji je i na funkciji direktora kluba.