Rukomet 17.12.2016. 08:55. Zadnja izmjena: 17.12.2016. 09:18.

II. HRL Sjever (M)

Predsjednik MRK-a Čakovec Ivan Horvat: U novu sezonu ući ćemo s većom ambicijom!

Rukometaši MRK-a Čakovec prvi, jesenski dio prvenstva završili su na diobi 3. - 6. mjesta (13 8 2 3 362:333 18) s ekipama Zagorice, Varaždina 1930 II I Preloga, jesenski prvaci s maksimalnim bodovnim učinkom su mladi rukometaši PPD-a Zagreb II.

Porazgovarali smo kratko o upravo završenom prvom dijelu, te planovima za drugi odlučujući dio prvenstva s novim predsjednikom MRK-a Čakovec Ivanom Horvatom, donedavno aktivnim sudionikom na terenu, odličnim vratarem prve ekipe. Bio je vrlo realan kada nam je rekao:

Za nastup u novoj prvenstvenoj sezoni počeli smo vrlo rano, još 8. kolovoza, s novim trenerom Josipom Borkovićem i u dosta izmijenjenom igračkom sastavu. Odigrali smo niz kontrolnih susreta i spremno ušli u novu sezonu, nažalost nisu nas zaobišle ozljede i to je bio veliki problem tijekom cijele jesenje sezone. Sve smo to tijekom prvenstva nadoknadili velikom borbenošću i zalaganjem cijele ekipe i stručnog stožera u kojem su osim trenera Borkovića i njegov pomoćnik Antonio Anđel, fizioterapeuti Zdravko Mikolaj i Nikola Kovačić, te tehnički referenti Aleksandar Vidačić i Miro Biber.

Zbog toga smo trenutnim plasmanom uglavnom zadovoljni iako je u nekim susretima moglo biti bolje i mogli smo imati koji bod više. Zadovoljni smo i plasmanom našeg drugog sastava u 3. HRL sjever koji vodi trener Tomislav Horvat gdje mladi igrači stječu potrebita iskustva za igrati u višem rangu natjecanja. Dobar rad s mladima koje vode treneri Davor i Dario Varga daje rezultate u svim ligama Regije sjever, a ponosni smo i na humanitarni rad i suradnjom trenutno s Udrugom za autizam Pogled. U pripremi je suradnja s RK-om Nedelišće u vidu formiranja škole rukometa i Gimnastičkim klubom Marijan Zadravec – Macan u obliku provedbe gimnastičkih treninga za naše najmlađe članove.

U svom radu uz vrijedne entuzijaste uprave kluba imamo i veliku pomoć brojnih roditelja naših mladih rukometaša, također i sponzora bez kojih bi teško djelovali. Zbog te pomoć klub nema financijskih dugovanja, ali glavni problemi su i dalje oni financijske prirode i nedostatak prostora za treninge i utakmice. Uz sponzore i roditelje dobro surađujemo i s odgovornima u gradskoj i županijskoj Zajednici sportova, te odgovornima u Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji. Iz svega prezentiranoga lako je uočiti da naš klub od početka svog rada 2013. godine radi vrlo ozbiljno, velikim pogonom u 6 selekcija i da kalendarsku godinu završava s pozitivnim stavom i velikim ulaganjem u stalni napredak.

Što pak se tiče daljnjih planova, u svaku sezonu ili polusezonu ulazimo s maksimalnim angažmanom i jedinim ciljem zvanim – pobjeda. Iako je teško povjerovati da će vodeća ekipa lige PPD Zagreb II propustiti plasman u Prvu ligu, poučeni raspletom iz prošle sezone, nema odustajanja. Klupa prve ekipe nam je dosta tanka i ima prostora za pojačanja, no drago nam je da se već od ove sezone možemo osloniti na igrače iz vlastitog pogona i da imamo dobar stručni stožer, tako da je plan svakako priliku dati prvenstveno našim dečkima. Paralelno ćemo graditi financijsku konstrukciju za slijedeću sezonu u koju naravno ulazimo s istom ambicijom, osvajanje prvog mjesta, ovaj put se nadamo bez ozljeda, završio je u optimističkom tonu Ivan Horvat.