Rukomet 07.09.2016. 09:36.

Druga rukometna liga - sjever

Josip Borković je novi trener MRK-a Čakovec

U Muškom rukometnom klubu Čakovec po svemu sudeći spremno čekaju skori početak nove prvenstvene sezone (17. / 18.rujan) u reorganiziranoj Drugoj ligi sjever. Prvotimci su s pripremama počeli početkom kolovoza, trenira se svaki dan, odigrano je nekoliko pripremnih utakmica, u planu je odigrati još 2 - 3, sve to pod vodstvom novog trenera.

Nakon nekoliko sezona pauze u klub se vratio nekad jedan od najpoznatijih međimurskih igrača, najbolji strijelac 1. lige, igrač, kasnije i trener PIPO IPC-a, Josip Borković, što je odličan i hvalevrijedan potez uprave kluba. Iz kluba je u slovenski Ptuj otišao Mario Belić, o nastavku karijere razmišlja Marko Petek, s aktivnim igranjem završio je ponajbolji vratar kluba i Lige Ivan Horvat koji će se sada kod dopredsjednik kluba još više posvetiti radu u upravi.

Momčadi su se priključili dojučerašnji igrači RK-a Nedelišće: Bratković, Radiković, Tkalčec, Bedić, Blagus i Paler te Matić iz RK-a Prelog, a istovremeno zbog ozljeda smanjenim intenzitetom treniraju Sermek, N. Petek, Horvatić i Sklepić. Ukratko, novi trener Borković početkom idućeg tjedna znat će točno kojim će igračkim kadrom startati u novoj prvenstvenoj sezoni.

Ciljevi su nam i dalje isti. U sada novom, reorganiziranom drugoligaškom natjecanju želimo se ponovo uključiti u borbu za vrh tablice, što je realno, iako o većini protivnika nemamo dovoljno podataka i saznanja, rekao nam je agilni predsjednik kluba Dražen Špoljarić i najavio održavanje izvanredne sjednice Skupštine kluba za dvadesetak dana, možda tamo i objavu novog sponzora, pojačanja u upravi ...

O odnosima s odgovornima u MRS-u, Zajednici sportova grada i županije, o financijskim problemima te o problemu treniranja brojnih selekcija kluba ovaj put nije želio govoriti, ostavio je to za neki drugi termin. Zahvalio je dosadašnjim trenerima Saši Kučeku i Radovanu Peteku na uspješnoj suradnji, najavio je pak daljnju uspješnu suradnju s trenerima mladih sastava, braćom Dariom i Davorom Vargom i Tomicom Horvatom, trenerom vratara Antoniom Anđelom, fizioterapeutima Zdravkom Mikolajem i Nikolom Kovačićem, pohvalio agilnu upravu, također i dvojac Vidačić Biber koji rade oko organizacijskih pitanja svih ekipa te naravno roditelje mladih bez čije bi pomoći klub teško funkcionirao na ovakvom nivou.

U međuvremenu je u Zagrebu, u HRS-u održan Plenum klubova reorganizirane 2. HRL-e sjever, prema izvršenom ždrijebu u 1. prvenstvenom kolu 17/18. rujna sastaju se: Sisak – Zagrebačka Dubrava, PETRINJA – ČAKOVEC, Prelog – Bjelovar II, Ludbreg MB – PPD Zagreb II, Zagorica – Zaprešić, Rugvica – Varaždin 1930 II i Trnovec – Ivanić II.