Rukomet 30.03.2018. 13:01. Zadnja izmjena: 30.03.2018. 13:07.

2. liga - sjever

Međimurski rukometni derbi Čakovcu

Čakovec - Prelog 34:27

Čakovec - dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 250. Suci: Goran Cupek i Robert Kožuhar (oba Garešnica).

Čakovec: Marciuš, Kovačević, I. Horvat, Škrobar, Srnec 1, E. Horvat, Petek 5, Tkalčec 1, Horvatić 8, Gradiščaj 2, Dvanajščak, Sklepić 7, Toplek, Korent 1, Radiković 1, Herman 8. Trener Josip Borković

Prelog: Lončarić, Kolarek, D. Bogović 2, P. Bogović, Krajner 7, Novosel 6, Novak, Mikec, Kočet, Matijević, Sermek, Zadravec 5, Belić 7. Trener Alan Belko

Čakovčani nastavljaju s pobjedama i dobrim igrama, u lokalnom derbiju s vodećim sastavom Lige Prelogom bila im je to jedanaesta u nizu. Imali su ujednačeniji i raspoloženiji sastav, više su željeli pobjedu do koje su došli odličnom igrom i obrani i napadu u drugom dijelu susreta. No već u prvom su dijelu u 18. minuti imali čak šest golova prednosti, a onda su nenadano stali. Propustili su realizirati 3-4 zicera i sedmerac što su gosti dobro iskoristili, stigli to vodstvo (13:13), postigli vodeći 14. gol, a u 30. minuti kod rezultata 14:14 Marciuš koji je cijeli susret vrlo dobro branio, obranio je sedmerac. U drugom dijelu susreta igrala je samo jedna, domaća momčad.

Nakon vodstva 16:14 u 32. minuti domaći su dobro kontrolirali igru i rezultat, povećavali vodstvo za što gosti koji su imali premali broj raspoloženih igrača nisu imali protu igru. Razigrao se Nikola Petek, Herman, Horvatić i Sklepić nastavili su puniti mrežu gostujućih vratara, ostali su im dobro asistirali, pritom su si čak mogli dozvoliti i nekoliko promašaja. Na kraju veliko veselje na igralištu i u gledalištu kod domaćih gledatelja, za gostujuće to ne možemo reći, sigurno su očekivali bolju igru svojih pulena. Koji to sigurni smo mogu.

  • U idućem kolu 7. travnja kada se prvenstvo nastavlja Čakovčane čeka teško gostovanje u Zagrebu kod ZG Dubrave. Ako ponove igru kakva je bila s Prelogom mogu se nadati i dvanaestoj pobjedi u nizu.

Sisak - Nedelišće 25:28

Sisak - gradska sportska dvorana. Gledatelja: 100. Suci: Brodić i Hodžić (oba Zagreb)

Nedelišće: Obadić, Car, J. Zebec 1, Bakač 1, Farkaš 5, Goričanec 5, Škvorc 6, Bratković 3, M. Zebec 7. Trener Nebojša Buvač

Odlična igra i važna pobjeda Nedelišća, još važnija jer je pobijeđen izravni suparnik s dna tablice na njegovom terenu. U Sisku su igrači Nedelišća igrali u nekompletnom sastavu, sve su to međutim nadoknadili izuzetnom borbenošću i htijenjem, već nakon prvih 30 minuta imali su uvjerljivo vodstvo 15:9. Koje ovaj put za razliku od nekih drugih susreta nisu u drugom poluvremenu ispustili i na kraju su se kući vratili pjevajući. Ova pobjeda mnogo znači pred susrete koji dolaze, prvi od njih je 7. travnja u Nedelišću s Ludbregom.

- Devetorica hrabrih od početka susreta kontrolirali su igru i rezultat. Odlična igra u obrani, odličan vratar i efikasan napad dali su rezultate. Svi su bili na visini zadatka pa pobjeda nije mogla izostati, bio je opravdano veseo predsjednik kluba Radovan Farkaš.