Rukomet 16.05.2019. 14:35. Zadnja izmjena: 16.05.2019. 14:36.

Rukomet

MRK Čakovec: Nastupom na završnici Kupa završit će najuspješnija sezona u povijesti kluba

Osvajanjem naslova prvaka Druge lige – sjever i plasmanom u završnicu Kupa HRS-a, rukometaši Muškog rukometnog kluba Čakovec završavaju najuspješniju sezonu u kratkoj povijesti kluba.

-cTočno, u 2. ligi sjever osvojili smo dugo očekivano prvo mjesto i kao prvaci se plasirali u 1. ligu sjever. Ovom uspjehu dodali smo još jedan, naime, sudionici smo Završnice Kupa Hrvatskog rukometnog saveza, na kojem ćemo nastupiti uz tri najbolje hrvatske ekipe: PPD Zagrebom, Nexeom i Dubravom. Povijesni je to uspjeh kluba, a na putu do završnice pobijedili smo prvoligaše Prelog i KTC te premierligaše Zamet i Rudan. Mislim da se još nikad u povijesti rukometnog Kupa nije dogodilo da se u završnicu plasira ekipa iz  trećeg ranga natjecanja, rekao nam je direktor kluba Dražen Špoljarić.

Pod vodstvom trenera Josipa Borkovića za ovaj veliki uspjeh zaslužni su vratari Marciuš, Lacić i Hajdarović te igrači u polju Herman, Horvat, Tkalčec, Farkaš, Čapalija, Horvatić, Levak, Jeftić, Sklepić, Hozmec, Hozjan, Nikola i Marko Petek, Srnec,  Škrobar i Toplek. Naravno, valja spomenuti i vrijednu upravu na čelu s predsjednikom Ivanom Horvatom, koja je u svakom trenutku spremna uskočiti i staviti se na dispoziciju igračima.

- Treba spomenuti i vrlo dobre rezultate naših mladih ekipa, mlađi kadeti generacije 2004./2005. plasirali su se na završnicu Prvenstva Hrvatske koja u Poreču. Sezona još nije završena, čeka nas nastup 17. svibnja (20 sati Poreč, dvorana Žatika) u polufinalu Kupa HRS-a protiv zagrebačke Dubrave gdje ćemo ponovo pokušati iznenaditi favorite. Za taj se nastup posebno pripremamo, nadam se samo da ćemo nastupiti u kompletnom sastavu. U skladu s tako uspješnom sezonom, nakon povratka naših igrača iz Poreča i kratkog, zasluženog odmora, u planu je 8. lipnja velika proslava kojom ćemo i službeno završiti uspješnu sezonu. Kada proslavimo ovaj povijesni uspjeh krenut ćemo s planovima za novu sezonu, cilj je međutim već sada postavljen – povratak u vrh hrvatskog rukometa, završio je Špoljarić.