Rukomet 18.04.2016. 11:05. Zadnja izmjena: 18.04.2016. 11:08.

2. liga sjever

Nakon mnogo uzbuđenja rukometni susret između Čakovca i Garešnice bez pobjednika

ČAKOVEC – Dvorana Graditeljske škole: Gledatelja:150. Suci: Miljenko Medved i Matko Murić (oba Varaždin).
ČAKOVEC: Kovačević, Marciuš, Horvat, Sklepić 3, Gradiščaj, Balog 7, N. Petek 1, Toplek, Dvanajščak, Škrobar 3, M. Petek 2, Krajner 1, Belić 4, Hajdarović, Sermek 5, Pintarić. Trener: Saša Kuček.


Svaka momčad može žaliti za propuštenim i pobjedom, domaći više jer je njima ista bila važnija i više bi im značila. Slabije od očekivanja ušli su u susret što su gosti dobro koristili, no ipak je prvih 30 minuta završeno minimalnim vodstvom domaćih (12:11). I u drugi su dio domaći „ušli“ slabije pa su gosti sredinom tog dijela susreta vodili +3 (17:14). Domaći su uspjeli preokrenuti rezultat i oni su dva puta vodili 3 razlike, nisu uspjeli održati to vodstvo pa su gosti u samom finišu vodili 26:25. Domaći su uspjeli izjednačiti, a imali su i posljednji napad da postignu pogodak i zabilježe pobjedu. Pogodili su međutim stativu i susret je završen bez pobjednika.

Ovaj rezultat znatno je umanjio šanse Čakovčana oko plasmana u viši rang natjecanja – Prvu ligu. Valja međutim sačekati posljednja dva kola kada će se znati definitivna odluka HRS-as po tom pitanju. U pretposljednjem prvenstvenom kolu Čakovčani gostuju u Slatini, pobjeda je imperativna upravo zbog neizvjesnosti oko daljeg statusa, točnije plasmana u viši rang natjecanja. Jer možda i plasman na 3. mjesto prvenstvene tablice „nosi“ viši rang natjecanja.