Rukomet 15.05.2019. 13:18. Zadnja izmjena: 15.05.2019. 13:20.

3. rukometna liga - sjever

Naši muški predstavnici u zlatnoj sredini dok su Čakovčanke druge, a Preložanke treće

3. RUKOMETNA LIGA SJEVER – MUŠKI: Naši predstavnici u zlatnoj sredini

Završeno je prvenstvo Treće rukometne lige sjever u kojoj je Međimurje imalo tri predstavnika. Naslov prvaka osvojili su rukometaši Ilove iz Grubišnog Polja, a naši predstavnici, Čakovec II, Nedelišće i Prelog II, prvenstvo su završili redom na petom, sedmom i osmom mjestu.

Druga ekipa Rukometnog kluba Čakovec naš je najbolje plasirani sastav. Iako su na početku sezone najavljivali još bolji plasman, lošiji rezultati u finiša prvenstva pokvarili su te najave. No, mladi su igrači stekli potrebno iskustvo što je bio i osnovni cilj, a neki od njih stekli su i status prvotimaca te su aktivno sudjelovali u osvajanju naslova prvaka 2. lige sjever.

Rukometaši Nedelišća nisu ostvarili najavljeno - plasman u sam vrh tablice i eventualni povratak u 2. ligu sjever. Imali su momčad i sve uvjete za to, a analize će tek pokazati koji su razlozi neuspjeha.

Momčad Preloga II po prvi je puta nastupila u ovom rangu natjecanja. Unatoč lošijem početku, kako je prvenstvo odmicalo, njihovi su rezultati bili sve bolji. Dobar je to podstrek za sljedeću sezonu, naravno, uz širi igrački kadar.

Bolje rezultate i plasman u novom prvenstvu već sada najavljuju svi naši predstavnici, pod uvjetom da se do početka prvenstva još bolje poslože, igrački i organizacijski.

3. RUKOMETNA LIGA SJEVER - ŽENE: Čakovčanke druge, Preložanke treće

Završeno je prvenstvo i Treće rukometne lige sjever – žene, a naslov prvaka zasluženo su osvojile rukometašice Pitomače s 23 osvojena boda. Međimurske predstavnice, mladi sastav ŽRK-a Zrinski II Čakovec i Prelog, plasirale su se odmah iza Pitomače, na drugom i trećem mjestu.

Rukometašice ŽRK-a Zrinski II mogle su završiti na prvom mjestu da nije bilo neplaniranog poraza u Križevcima, budući su skupile samo bod manje od Pitomače. Radi se o mladom, perspektivnom sastavu iz kojeg je već nekoliko mladih igračica priključeno prvoligaškoj ekipi.

Rukometašice Preloga iz sezone u sezonu igraju sve bolje i postižu sve zapaženije rezultate. Riječ je također o vrlo perspektivnom sastavu s dobrom upravom i stručnim stožerom kojeg predvodi trener Dubravko Hozjak. Kvalitetan stručni rad i nekoliko vrlo perspektivnih igračica garancija su i najava još boljih rezultata, već u novoj sezoni.