Rukomet 03.03.2016. 08:13. Zadnja izmjena: 03.03.2016. 10:49.

Prva liga

Nekoliko pogrešaka i nerealno suđenje presudni za poraz rukometašica Čakovca

BJELOVAR – ZRINSKI 29:28 (14:16)

BJELOVAR – Sportska dvorana. Gledatelja: 200. Suci:Bajić i Šulekić (oba Novska)

ZRINSKI: Ivačić, Vuić, P. Posavec 16, Glad, S. Posav ec 4, Ladić, Car 1, Balić, Resman 1, Horvat, Lupić, Gavrić 3, Androić, Maljak 3. Trener: Željko Golik.

Čakovčanke su od gostovanja u Bjelovaru više očekivale. Da nije bilo previše „praznog hoda“ sredinom drugog poluvremena i nekoliko očiglednih grešaka domaćinski nastrojenih sudaca, očekivanja bi im se ispunila, posebno nakon dobre igre i rezultata u prvom poluvremenu. Taj su dio susreta završile vodstvom 16:14, vodstvom koje je u nekoliko navrata bilo i +3, a u tom su dijelu susreta i suci vrlo još dobro sudili.

U drugom poluvremenu do 45. minute Čakovčanke su postigle samo 3 gola, u 38. minuti još je dobro rezultatski „izgledalo“ (18:18), no već tada i do finiša susreta bilo je dosta tehničkih grešaka i promašaja, a i kao što smo rekli suci su počeli svoj „šou“. Imale su Čakovčanke i premalo raspoloženih igračica, 16 postignutih pogodaka Paule Posavec nije bilo dovoljno, nije imala dovoljnu podršku ostalih iz sastava, iako su u finišu Čakovčanke “pritisnule“ i došle na samo gol minusa. Imale su i posljednji napad, nisu ga uspjele završiti: suci su im oduzeli loptu pa su se domaće veselile za njih važnoj pobjedi. Ovo je već treći uzastopni susret kada spominjemo suce koji (to već postaje vrlo simptomatično) svjesno oštećuju Čakovčanke. Odgovor zašto je tako i može li tako dalje odgovorni u klubu trebali bi potražiti kod nadležnih koji vode natjecanje.

U subotu Čakovčanke čeka novo iskušenje, primaju u goste ekipu Dugog Sela (dvorana Graditeljske škole u 19 sati), očekuju pobjedu i važne bodove, podršku s tribina i, naravno, realno i pošteno suđenje.