Rukomet 13.01.2017. 08:32.

Raspravljeno o aktualnostima

Niz odluka nakon rasprave na sjednici Međimurskog rukometnog saveza

Upravni odbor Međimurskog rukometnog saveza (predsjedao Miljenko Topličanec) održao je svoju prvu sjednicu nakon izborne Skupštine koja je održana krajem prošle godine. Na sjednici je vođena rasprava o nizu aktualnih pitanja, izdvajamo najvažnije jednoglasno donijete zaključke.

  • Za tajnika Saveza u idućem četverogodišnjem razdoblju izabran je Vladimir Kramar koji je ovu odgovornu dužnost obnašao i u proteklom mandatnom razdoblju.
  • ŽRK Zrinski, MRK Čakovec i MRK Prelog predloženi su za dodjelu sredstava Zajednice sportova iz stavke sportske škole jer jedini zadovoljavaju uvjete kriterija Zajednice.
  • ŽRK Zrinski je predložen za ekipu godine, a igračica Zrinskog, državna reprezentativka Paula Posavec za najbolju sportašicu 2016. godine.
  • MRK Čakovec je predložen za dodjelu sportskog fair playa zbog niza humanitarnih akcija tijekom protekle godine.
  • Prijedlog je da ŽRK Zrinski i MRK Čakovec Zajednici sportova predlože svoje mlade igrače za priznanje najperspektivnijim mladim sportašima protekle godine, a za godišnje najviše županijsko sportsko priznanje „Franjo Punčec“ predložena je Emilija Kovačić.
  • Dogovoreno je da se tradicionalna svečanost izbora najbolje rukometašice, rukometaša i trenera za 2016. godinu održi krajem veljače, svoje prijedloge klubovi trebaju poslati u MRS, a konačnu odluku donijet će Sekcija sportskih novinara. Na istoj svečanosti obilježit će se i 60 godišnjica osnivanja nekadašnjeg Rukometnog podsaveza Čakovec (11. listopad 1956.godine) i tom prilikom dodijelit će se najzaslužnijima za razvoj rukometa u našem kraju tijekom svih ovih godina posebna priznanja.