Rukomet 15.01.2018. 12:04. Zadnja izmjena: 15.01.2018. 12:09.

Rukomet

Očitovanje MRK-a Čakovec na tekst o sjednici Međimurskog rukometnog saveza

Na tekst gosp. Freilera koji je objavljen na portalu pod naslovom Međimurski rukometni savez aktivno i u 2018. godini na dio teksta: "Zajednici sportova Međimurja upućen je prijedlog da prema postojećim kriterijima u 2018. godini nositelj kvalitete rukometa u seniorskoj i kategoriji mladih bude Ženski rukometni klub Zrinski Čakovec. Tu valja spomenuti da je na raspis MRS-a po tom pitanju dobiven u zakazanom roku odgovor i prijedlog samo iz ŽRK Zrinski."

MRK Čakovec očituje se kako slijedi:

Dana 04.01.2018. od strane tajnika Rukometnog saveza Međimurja zaprimljen je e-mail privitak kojeg je bila tablica za bodovanje nosioca kvalitete s napomenom da je istu potrebno ispuniti i dostaviti 08.01.2018. godine. 

Istog dana direktor MRK Čakovec Dražen Špoljarić odgovarajući na e-mail adresu tajnika Rukometnog saveza Međimurja (uz proslijeđivanje poruke upravi kluba, novinarima - među kojima i gosp. Fraileru, Zajednici sportova Međimurja i županu) u ime MRK Čakovec izrazilo je nezadovoljstvo kriterijima koji se unutar Saveza koriste za određivanje nosioca kvalitete, a na što MRK Čakovec upozorava već godinama. 

Konkretno Rukometni savez Međimurja posljednje dvije godine koristi kriterije same Zajednice (koji se u Zajednici koriste za bodovanje svih sportova međusobno) bez da se sagledaju sve činjenice specifične za rukometni sport. Prijašnjih godina, kada se nositelj određivao dva puta godišnje, kriteriji su bili usmeni, s razno-raznim obrazloženjima odgovornih u savezu (primjerice jedne je godine bilo dovoljno da se koja od ekipa mlađih dobnih skupina plasirala na završnicu natjecanja RH, no kad je MRK Čakovec se plasirao s dvije ekipe, a ŽRK Zrinski s niti jednom, kriteriji su se promijenili). 

Među ostalim u spomenutom odgovoru iznosi se niz činjenica koje govore o nepravednom bodovanju od strane Rukometnog saveza Međimurja. 

Iako MRK Čakovec od strane odgovornih u Rukometnom savezu Međimurja očekivano nije zaprimio traženo očitovanje, s službenog e-maila kluba na e-mail tajnika Rukometnog saveza dana 08.01.2018. u večernjim satima poslani su traženi podaci upravo iz razloga kako ne bi ispalo da MRK Čakovec nije postupio po traženju Saveza, a što je vrlo lako dokazati.  

Dakle, konstatacija gosp. Freilera da je samo ŽRK Zrinski u zadanom roku ispunio traženo nije točna i očito je cijenjeni novinar krivo informiran od strane Saveza. 

U četvrtak, 11.01.2018. direktor MRK Čakovec, Dražen Špoljarić telefonski je kontaktirao tajnika RSM gosp. Kramara koji je samo ukratko rekao da je ŽRK Zrinski određen za nositelja kvalitete u mlađim dobnim skupinama uz obrazloženje da su imali više kategoriziranih sportaša (spominjao je brojku između 5 i 7) bez da je rekao da MRK Čakovec ne bi dostavio tražene podatke pravovremeno, a što, kako je već spomenuto, ni ne odgovara istini. U navedenom je razgovoru od tajnika zatraženo da na e-mail kluba dostavi konačnu tablicu bodovanja kako bi se ista provjerila, pa kako do danas to nije učinjeno isto je zatraženo i službeno preko e-maila te se iskreno nadamo da će ista biti dostavljena. 

U odnosu na nepravedne kriterije o određivanju nositelja kvalitete i sprege koja je nastala unutar Saveza protiv našeg kluba, MRK Čakovec borit će se svim zakonom dopuštenim sredstvima o čemu će javnost biti pravovremeno i TOČNO informirana

S poštovanjem 

Za MRK Čakovec

Direktor: Dražen Špoljarić

Izvor: Dražen Špoljarić