Rukomet 19.12.2017. 11:47. Zadnja izmjena: 19.12.2017. 12:02.

Ženski rukomet

Odličan nastup djevojčica iz rukometnog kluba Zrinski u Velikoj Gorici

Mladi sastavi ŽRK Zrinskog nastavljaju s uspješnim nastupima. To je potvrđeno ovih dana u Velikoj Gorici na 7. međunarodnom mini turniru „ZG-VG KUP 2017.“ gdje je nastupio sastav mladih igračica rođenih 2007. godine i mlađih i osvojio odlično 2. mjesto. Bio je to iznimno jaki i kvalitetni turnir, nastupile su najbolje ekipe s, nedavno održanog, državnog prvenstva u Karlovcu. Mlade su Čakovčanke potvrdile još jednom da je riječ o izuzetno nadarenoj, kvalitetnoj generaciji, s kojom se dobro i stručno radi i pred kojom su novi izazovi i nadamo se još veći uspjesi.

Mlade Čakovčanke, ovaj puta pod vodstvom Ivone Vugrinec kojoj je to bilo prvo ovako jako i kvalitetno natjecanje, igrale su u grupi B i redom bilježile uspjehe. U polufinalu su uvjerljivim rezultatom 11:4 pobijedile ŽRK Knežopoljku i izborile nastup u finalu s ekipom RK Samoborke (Samobor), pobjednikom skupine A. Šteta da su se tijekom šest odigranih utakmice neke igračice ozlijedile i da se je, što je normalo, osjetio napor. Kod ekipe Samoborka to je bilo manje vidljivo pa su mlade Čakovčanke u finalu poražene 10:6 i okitile se srebrnim odličjima.

Ovaj evidentni uspjeh ide „na adresu“ slijedećeg sastava: Ivana Jalušić, Lucija Žibek, Josipa Jarni, Simona Rubin, Rahela Varga, Mia Hanžeković, Ana Žuti, Nika Marciuš, Hana Vidović, Laura Golubić, Viktorija i Gabrijela Novak. U najboljoj ekipi turnira našle su se čak tri igračice čakovečkog sastava: Hana Vidović, te blizanke Viktorija i Gabrijela Novak. Sada je i definitivno potvrđeno da ekipa ŽRK Zrinskog spada u sami vrh hrvatskog mini-rukometa. Za ovaj uspjeh, kao i mnoge ranije, velike zasluge imaju roditelji mladih i njihova podrška s tribina i na putovanjima. U Velikoj Gorici iskazali su se i nakon uspješnih nastupa počastili mlade Čakovčanke pizzama. Prije kraja godine i uspješne sezone Čakovčanke 2008. godište i mlađe čeka još nastup ove subote, 23. prosinca u Križevcima.

Iz kluba pozivaju sve djevojčice i djevojke u klub, a sve informacije mogu se dobiti od direktorice Ljubice Vrbančić (091 579 3364).