Rukomet 16.11.2018. 08:47. Zadnja izmjena: 16.11.2018. 08:47.

Rukomet

Održana skupština Ženskog rukometnog kluba Zrinski

Ovih dana ŽRK Zrinski Čakovec održao je redovnu izvještajnu Skupštinu kojoj je prisustvovalo 44 delegata, a svi su prijedlozi i zaključci jednoglasno usvojeni. Sjednici su prisustvovali i Bojan Ružić, predsjednik Zajednice sportova grada Čakovca i Miljenko Topličanec, predsjednik Međimurskog rukometnog saveza.

Nakon što je minutom šutne odana počast prerano preminulom treneru Željku Goliku direktorica kluba Ljubica Vrbančić prisutne delegate upoznala je s izvješćem i financijskim pokazateljima za proteklu sezonu, te s planovima i financijskim planom za novu prvenstvenu sezonu. Rukometašice Zrinskog u protekloj su sezoni Prve lige osvojile vrlo dobro 5. mjesto, najbolji plasman u dosadašnjim prvenstvenim nastupima. Klub ima seniorsku (Vukojević), juniorsku (Car) i kadetsku (Šestak) reprezentativku, niz mladih perspektivnih igračica, najbolja su ženska ekipa Grada Čakovca, a Ena Car najbolja je međimurska rukometašica. Velika podrška u teškim uvjetima u kojima klub djeluje dolazi od entuzijasta uprave kluba na čelu s predsjednikom Rajkom Šarićem, dopredsjednikom Đurom Belom i direktoricom Ljubicom Vrbančić, a tu je i neizostavna pomoć i podrška brojnih roditelja te vjernih navijača. U protekloj sezoni klub je imao najmanji budžet od svih prvoligaša (547.059,31 kn). Zato je bila opravdana kritika da se ovom sportskom kolektivu posvećuje nedovoljno pažnje odgovornih za sport i politiku u gradu i županiji. Ipak, svi se nadaju da će ta podrška biti bolja u novoj sezoni za koju u klubu predviđaju financijski plan od tek 600.000 kuna.

Osnovni cilj je ponoviti uspjeh iz protekle sezone, osigurati prvoligaški status i bolje uvjete za rad i treninge jer u klubu radi i djeluje čak osam selekcija. U planu je i organizacija tradicionalnog festivala rukometa, Međunarodnog turnira Željko Golik - Braco i još niza drugih aktivnosti. Na kraju je umjesto odsutnog Kristijana Hamera za novog člana Upravnog odbora izabran Zoran Rubin.

Izvor: Josip Freiler, Zlatko Premuš