Rukomet 23.06.2018. 09:46. Zadnja izmjena: 23.06.2018. 09:47.

Rukomet

OSVRT NA MEĐIMURSKI RUKOMET Odlični rezultati na kraju sezone

Protekla prvenstvena 2017./18. sezona bila je vrlo uspješna za međimurski rukomet koji pomalo, ali sigurno ponovo zauzima mjesto u vrhu „međimurske sportske obitelji“. Ovaj zaključak potkrepljujemo s nekoliko podataka.

Rukometašice ŽRK Zrinskog Čakovec u Prvoj ligi visoko kotiraju, zauzele su vrlo dobro 5. mjesto na prvenstvenoj tablici što je najbolji plasman od kada igraju u 1. ligi. Kada sve zbrojimo dolazimo do zaključka da su čak mogle biti još bolje plasirane, no i sadašnji je plasman vrlo evidentan za što uz igračice i upravu velike zasluge imaju direktorica kluba Ljubica Vrbančić i donedavni izbornik hrvatske ženske reprezentacije, trener Čakovčanki Goran Mrđen. U 3. ligi sjever dobro kotiraju i u vrhu su tablice i mladi sastav Čakovčanki - Zrinski III, a tu je i isto tako mladi i perspektivni sastav rukometašica Preloga.

Međimurje ponovo u muškoj konkurenciji ima prvoligaša, tu su rukometaši Preloga, zasluženi prvaci Druge lige sjever. Koji su na taj način Prelog ponovo visoko ucrtali na rukometnog karti Hrvatske. Za to uz igrače na čelu s Belićem, Zadravcem, Lončarićem... zasluge ima i ambiciozna uprava, naravno i trener nekad poznati rukometaš Alan Belko. A da su cijelo prvenstvo odigrali kao što je to bilo u drugom dijelu mogli su Prelogu ravnopravno konkurirati za naslov prvaka i rukometaši Čakovca koji su drugoligaško prvenstvo završili na dobrom 3. mjestu. Čakovčani su već najavili u novoj sezoni ponovo juriš i borbu za naslov prvaka, a najavljuju i dalje dobar rad s mladima čiji je mladi sastav Čakovec II u protekloj sezoni zauzeo vrlo dobro 4. mjesto 3. lige sjever u konkurenciji s daleko iskusnijim i fizički jačim sastavima. Šteta da su iz 2. lige ispali rukometaši Nedelišća kojima ostaje „zadatak“ u novom prvenstvu 3. lige ponovo osiguraju naslov prvaka i povratak u 2. ligu gdje im je po kvaliteti i uvjetima mjesto.

Rukomet međutim i dalje muče već tradicionalni problemi koje bi konačno trebalo jednom zauvijek riješiti. Riječ je o nedovoljnom broju klubova unatoč dobrih uvjeta za formiranje. Jer imamo više rukometnih dvorana nego klubova, nemamo međutim dovoljno sudaca, tu je zatajila sudačka organizacija, nema ni trenera, a ni toliko potrebne trenerske organizacije. Uz veći angažman odgovornih, ali i odgovornih za kompletan međimurski sport, to se može, ali i mora konačno riješiti, rukomet to zaslužuje, na potezu su odgovorni.