Rukomet 01.06.2016. 10:24. Zadnja izmjena: 01.06.2016. 10:48.

Rusija / Slovačka

Paula i Stela Posavec te Ena Car iz ŽRK-a Zrinski pozvane su na pripreme za Svjetsko prvenstvo

Mjesec srpanj rezerviran je za odigravanje utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva juniorki i kadetkinja; na oba prvenstva nastupit će i reprezentacije Hrvatske.

Juniorke će od 3.-15.srpnja igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u grupi B s vršnjakinjama Južne Koreje, Brazila, Francuske, Tunisa i Austrije. S tim u vezi prvi dio priprema naše će juniorke održati u Umagu od 4.-12. lipnja, a 11. i 12. Lipnja u Bujama će odigrati dva kontrolna susreta s juniorkama Danske. Među pozvanim reprezentativkama koje je izbornica Katarina Ohnjec pozvala na pripreme su i prema očekivanjima najbolje igračice čakovečkog ŽRK-a "Zrinski", sestre Paula i Stela Posavec.

Svjetsko prvenstvo kadetkinja igra se u Slovačkoj od 19.-31.srpnja. Kadetkinje reprezentacije Hrvatske u grupi su A s reprezentacijama Rusije, Japana, Njemačke, Čilea i Angole. Izbornik kadetske reprezentacije Ivan Jerković na pripreme je pozvao, nadamo se i uvrstio na konačan spisak kadetske reprezentacije Hrvatske, mladu igračicu čakovečkog ŽRK-a "Zrinski" Enu Car.