Rukomet 22.03.2017. 07:23.

2. HRL Sjever

Pobjeda rukometaša Preloga unatoč katastrofalnom suđenju

PRELOG 34      (19)

ZAGORICA 31   (19)

Prelog Školska sportska dvorana. Gledatelja 300. Suci Kaber (Zg) i Sunajko (Dugo Selo).

PRELOG: Malek, D.Bogović 7, P. Bogović 1, Krajner 2, Matić 5, Hrešć 7, Mikec, Lončarić, Kočet, Samardžija, Sermek, Novak, Strahija, Belić, Sakač trener Alan Belko.

Utakmicu, koja je zbog trenutnog mjesta na tablici na kojoj RK Prelog zauzima 2. mjesto, a RK Zagorica 3. trebala biti predstava rukometne igre, uništili su suci. Provocirajući svojim odlukama 300 gledatelja u dvorani dobivao se snažan dojam da oni sude jednu utakmicu, a gledatelji gledaju drugu pa su tako u 13. minuti nakon sjajnog početka i 100% realizacije u napadu odlučili diskvalificirati ponajboljeg igrača kluba RK Prelog Igora Krajnera koji je navodno prežestoko faulirao suparničkog igrača.

Vidno oslabljeni, domaći igrači uspijevaju pratiti rezultatski ritam utakmice tokom cijelog prvog poluvrijemena koje završava 19:19. U atmosferi razjarenih i isprovociranih gledatelja na tribinama i razočaranih igrača RK Prelog, otišlo se na poluvrijeme. U svlačionici su se igrači RK Prelog dogovorili da će na terenu ostaviti krv, znoj i suze bez obzira na to kako utakmica završila i kojim će smjerom krenuti. Svojom požrtvovnom i kvalitetnom igrom uspijevaju se Preložani u 46. minuti odvojiti na 3 gola prednosti što onda i teškom mukom uspijevaju zadržati. Zadnjih 10 minuta utakmice odustaju i suci pa utakmicu uz realnije suđenje i policijsku pratnju privode kraju. Velika pohvala i čestitke zaslužuju  svih igrači i vodstvo rukometnog kluba Prelog kojima se opet željelo objasniti da «male sredine» ne razumiju pravila rukometne igre, a ponašaju se previše subjektivno i navijački.