Rukomet 16.08.2018. 08:42. Zadnja izmjena: 16.08.2018. 08:50.

Rukomet

Pripreme rukometašica čakovečkog Zrinskog u punom jeku

Rukometašice čakovečkog Zrinskog imale su kratki odmor, od ponedjeljka 30. srpnja ponovo su „u pogonu“, počele su s pripremama za novu prvenstvenu sezonu, koja počinje 15./16. rujna kada gostuju u Pločama kod Dalmatinke. Čakovčanke su u protekloj prvenstvenoj sezoni zauzele visoko 5. mjesto što je najbolji plasman od kada su prvoligašice.

- To moramo potvrditi u novoj sezoni, zato smo već počeli s pripremama. Trenirat će se svaki dan, prvo u dvorani, teretani i terenima NGC-a Nedelišće, zatim slijedi testiranje, a odigrat ćemo i 12 - 15 pripremnih utakmica što je kao jedna polusezona. Sve to da budemo dobro pripremljeni za prvi dio prvenstva, točnije prvih 10 prvenstvenih kola do 17. studenoga. Iza toga se prvenstvo zbog nastupa reprezentacije na EP-u prekida, a nastavlja se s utakmicama posljednja tri kola12./13. siječnja, rekao je trener Goran Mrđen, donedavni izbornik hrvatske reprezentacije. Spomenuo je Mrđen i dobru suradnju s odgovornima u klubu koji im pokušavaju osigurati dobre uvjete za pripreme, kasnije i u novom prvenstvu, svoje suradnike u stručnom stožeru-pomoćnu trenericu Darinku Pavleković, kondicijskog trenera Gorana Vuka i sveprisutnu sportsku direktoricu Ljubicu Vrbančić. Sastav koji svakodnevno trenira i priprema za novu sezonu čine Anja Žvorc, Marta Kozjak, Ana Vuić, Ira Resman, Melani Balić, Ena Car, Ana-Marija Gavrioć, nova u ekipi-juniorska reprezentativka Ivona Mrđen, Tatjana Androić, Viktorija Šestak, Lea Vukojević, Dora Pajić, Sara Senčar, Lana Blagus,Klara Balić, Nika Polak, Anja Balent, Jana Vnuk, Laura Radek, Karla Zanjko, Dora Potočnjak, BiankaStrbad i Karla Mihalković.

Zrinskice osvojile "Rokovo"

Dobra priprema bila im je i 14. rukometni turniri "Rokovo" u Virovitici. Uz Zrinskice nastupili su ŽRK Bjelovar te domaćin ŽRK Tvin Virovitica. Zrinskice su zabilježile dvije pobjede. Prva utakmica protiv ŽRK Tvin završila je rezultatom 12:34, drugu utakmicu protiv ŽRK Bjelovar naše rukometašice također su pobjedile rezultatom 35:22. 


Mladi sastavi

Uz prvi sastav u 1. ligi i 2. sastav u 3. ligi-sjever, u novoj prvenstvenoj sezoni igraju i mladi sastavi: u 1.ligi Regije sjever koja broji 14 sudionika igraju kadetkinje (rođ. 2002./03. godine), mlađe kadetkinje (r. 2004./05. godine) igraju u 1. ligi Regije sjever koja ima 17 sudionika, a isti broj sudionika ima i 1. lige Regije sjever djevojčica A (r. 2006./07. godine). Uz sve to u Regiji sjever igraju i djevojčice B, te one najmlađe koje igraju turnirskim sistemom - mini rukomet (r. 2008. godine i mlađe) i super mini rukomet (r. 2009. godine i mlađe).