Rukomet 17.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Pripreme ŽRK Zrinskog Čakovec

Nove prvoligašice, rukometašice ŽRK Zrinskog Čakovec pod vodstvom svog uspješnog trenera Željka Golika s pripremama za prvenstvo počele su 4.kolovoza. Do sada je na vanjskim terenima i u teretani održano 14 treninga, slijedi nastavak i svakodnevni treninzi u dvorani, a u planu je odigrati i desetak kontrolnih, pripremnih utakmica.
Jedno je međutim već sada vidljivo i sigurno, Čakovčanke imaju izuzetno mladi gotovo još kadetski sastav i biti će im teško igrati s daleko iskusnijim protivnicama u Prvoj ligi, iako se najavljuje mogućnost popune igračkog kadra s još nekoliko iskusnijih igračica. Do sada su u klub došle mlade Dorotea Prevender iz zagrebačke Lokomotive, vanjska igračica,te Ena Zagorščak (pivot) i Ana Krmpotić (vratar) iz koprivničke Podravke. Uz njih redovito i9 intenzivno treniraju: Ivačić i Kovačević – vratari, te igračice: sestre Stela i Paula Posavec, Resman, Car, Androić, Benčik, Kovač, Glad, Ladić, Šarić, Makar, Balić, Marković, Sinanović i Vrbančić. Zbog ozljeda u prvom dijelu prvenstva trener Golik ne može računati na Hanu Laptoš i Ternu Horvat, istovremeno su iz kluba u varaždinsku Koku otišle Zadrvec i Dominić. Tu je intrerresaantno spomenuti da je trener Koke i juniorske reprezentacije Hrvatske Neven Hrupec Zadravec „otpisao“ iz juniorske reprezentacije na nedavnom SP-u, a mladoj Dominić se obećava igranje u jednoj od mladih selekcija(??). U klubu inače s velikim interesom očekuju 20.kolovoz kada je zakazan Plenum klubova 1.lige gdje će se izvršiti ždrijeb za novo prvenstvo koje će najvjerojatnije početi 13.rujna.
Inače u klubu nisu još uvijek do kraja riješili sve organizacijsko-financijske „nejasnoće“, godišnji odmori članov a uprave ne smije biti opravdanje za to. Jer postoje obećanja najodgovornijih iz Grada Čakovca i Međimurske županije oko pomoći klubu, od obećanja se međutim „ne živi“, treba pokrenuti jaču akciju i inicijativu, sigurni smo da će onda odgovorni pomoći i neće iznevjeriti ono što su obećali.
Prvu kontrolu „učinka“ nakon napornih treninga Čakovčanke su imale na međunarodnom turniru u Virovitici gdje su uz njih igrale i prvoligaške ekipe Osijeka i mađarskog Kozarmislenya, te domaćeg TVIN-a. U prvom su susretu poražene od mađarskih predstavnica 23:18, a u borbi za 3.mjesto od domaćih rukometašica 27:20. Za oba susreta isti komentar, dok je igrao najbolji sastav bilo je rezultatski neizvjesno, kada su u drugom poluvremenu zaigrale one koje manje igraju Čakovčanke su poražene.

Izvor: 3094