Rukomet 25.03.2017. 09:48. Zadnja izmjena: 25.03.2017. 09:54.

Za 2016. godinu

Proglašeni najbolji rukometaš, rukometašica i trener

Tradicionalna svečanost proglašenja najbolje rukometašice, rukometaša i trenera Međimurja za 2016. godinu i ove je godine uz nazočnost velikog broja uzvanika u odličnoj organizaciji Rukometnog saveza Međimurja održana u čakovečkom Hotelu Park. Tom je prilikom obilježen je i jubilej Rukometnog saveza Međimurja – 60 godišnjica uspješnog rada i djelovanja, a također je održana i prezentacija predstojećeg Europskog prvenstva u rukometu koje će se 2018.godine održati u Hrvatskoj.

Uz predstavnike svih međimurskih klubova, brojne goste i ljubitelje rukometa svečanosti su bili nazočni i međimurski župan Matija Posavec, predsjednik Zajednice sportova Međimurja Mato Kljajić, te predstavnik Hrvatskog rukometnog saveza Mihael Varga koji je uz čestitke predsjedniku Rukometnog saveza Međimurja Miljenku Topličancu povodom jubileja uručio veliku prigodnu plaketu. Predsjednik Međimurskog rukometnog saveza Miljenko Topličanec u kratkom je izlaganju evocirao uspomene na rad Saveza koji je osnovan 11. listopada 1956. godine, a zahvalio je i velikom broju entuzijasta koji su svih ovih godina na amaterskoj osnovi radili na razvoju rukometa.

Tvrtko Židek iz Hrvatskog rukometnog saveza prisutne je upoznao s svim organizacijskim pripremama za Europsko rukometno prvenstvo koje će se od 12.- 28. siječnja 2018. godine održati u Hrvatskoj (Zagreb, Poreč, Split i Varaždin), predstavio je i maskotu prvenstva i pozvao sve na suradnju i prisustvovanju ovom važnom za Hrvatsku sportskom događaju. Sportski novinari su na prijedloge koji su dostavili svi međimurski klubovi izabrali najbolju rukometašicu, rukometaša i trenera Međimurja za 2016. godinu. To su:

  • RUKOMETAŠICA: PAULA POSAVEC (ŽRK Zrinski Čakovec), standardna državna reprezentativka također i najbolja sportašica Grada Čakovca i Međimurske županije za 2016. godinu. Nominirana je bila i Maja Martinčević (ŽRK Prelog).
  • RUKOMETAŠ: IGOR BALOG (MRK Čakovec). Nominirani su bili i: Luka Sklepić (RK Nedelišće) i Vanja Lončarić (RK Prelog).
  • TRENER: ŽELJKO GOLIK (ŽRK Zrinski Čakovec). Nominirani su bili i: Dubravko Hozjak (ŽRK Prelog) i Nebojša Buvač (RK Nedelišće).

Dodijeljena su i priznanja mladim perspektivnim rukometašicama i rukometašima, primili su ih: Lana Blagus (ŽRK Zrinski Čakovec), Mia Furdi (ŽRK Prelog), Jura Egon Juranić (MRK Čakovec), Noa Hranjec (RK Prelog) i Darijan Herceg (RK Nedelišće).

Posebna priznanja u povodu 60 godišnjice MRS-a primili su: BOŠKO PEROŠ – ponajbolji međimurski trener svih ovih godina, ŽELJKO KAVRAN – 13 godina predsjednik HRS-a kada su hrvatski rukometaši uz brojne naslove i priznanja dva puta bili olimpijski pobjednici, a jednom i svjetski prvaci, JOSIP FREILER - dugogodišnji tajnik i predsjednik RS Međimurja, rukometni sudac i kroničar rukometnih i sportskih događanja, PAVAO JURŠIĆ  – dugogodišnji igrač, predsjednik RS-a i još uvijek aktivni trener mladih naraštaja, BOŽIDAR ŽEGARAC – igrač,rukometni sudac i još uvijek vrlo uspješan trener brojnih generacija, posebno mladih rukometaša i rukometašica, te Antun Bukovec dugogodišnji rukometni djelatnik iz Vratišinca. Svečanost je završena kratkim zajedničkim druženjem svih sudionika.