Rukomet 18.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

PROGLAŠENI NAJBOLJI RUKOMETAŠ, RUKOMETAŠICA I TRENER MEĐIMURJA ZA 2014.GODINU

MARIO BELIĆ, SESTRE POSAVEC I ŽELJKO GOLIK

 

Nakon što su protekle godine u Čakovcu odlično organizirali dio Svjetskog prvenstva juniorki, protekli su se tjedan u Međimurskom rukometnom savezu još jednom iskazali, ovaj puta po prvi puta organizacijom svečanosti izbora najboljeg rukometaša, rukometašice i trenera u 2014.godini.Izbror najboljih rukometnog sporta u buduće će biti tradicionalan, izbor su izvršili sportski novinari lokalnih sredstava priopćavanja, a svečanosti su uz veliki broj rukometnih djelatnika i rukometaša prisustvovali  i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, pročelnik Gradskog ureda društvenih  djelatnosti David Vugrinec i predsjednik Zajednice sportova Međimurja Mato Kljajić. Kratki muzički program izvele su učenice 2.razreda Muzičke škole Čakovec, a dodijeljeno je i 5 priznanja mladim perspektivnim rukometašima i rukometašicama. Priznanja su najboljima uručili predsjednik Međimurskog rukometnog saveza Miljenko Topličanec koji se je prisutnima obratio biranim riječima, tajnik MRS-a Vlado Kramar, čakovečki gradonačelnik  Stjepan Kovač i predsjednik Zajednice sportova Međimurja Mato Kljajić.  

 

Najbolji međimurski rukometaš 2014.godine je MARIO BELIĆ (RK Prelog), najbolje rukometašice sestre bliznakinje PAULA I STELA POSAVEC (ŽRK Zrinski Čakovec), a najbolji trener ŽELJKO GOLIK (ŽRK Zrinski Čakovec). Za najboljeg rukometaša u konkurenciji su bili i Petar Sklepić (RK Čakovec) i Ivan Srnec (RK Nedelišće), a najboljeg trenera i Saša Kuček (RK Čakovec), Vladimir Belić (RK Prelog) i Goran Vuk (RK San sport Čakovec). Šteta da nije izabran i najbolji sudački par, to je ostavljeno za iduću godinu kada se i ako se Udruga sudaca omasovi da ima kandidate za taj naslov.

 

Priznanja MRS-a primili su i mladi i perspektivni rukometaši i rukometašice: Mateo Hozjan /RK San sport Čakovec/, Ema Car /ŽRK Zrinski Čakovec), Matea Habuš (ŽRK Prelog), Ivan Koprek (RK Prelog) i Krešimir Zvonarek (RK Čakovec). Također i finalisti županijskog Kupa RK Čakovec i ŽR K Prelog (pobjednici Kupa RK Prelog i ŽRK Zrinski priznanja su primili ranije). Svečanost je održana u dvorani Graditeljske škole Čakovec, izabran je za održavanje i pravi trenutak nakon prve pobjede reprezentacije Hrvatske na SP-u u Kataru, a u ime nagrađenih zahvalio je Željko Golik apeliravši pritom na sve prisutne ali i one koji vode i vole rukomet i sport da se rukomet još više omasovi, da se omasovi i sudačka organizacija i osnuje trenerska organizacija. Valjda su ga čuli, valjda je apel pao na plodno tlo, rezultati će biti vidljivi početkom 2016.godine.

 

Više fotografija našeg Zlatka Premuša pogledajte u FOTOGALERIJI.

Izvor: 3116