Rukomet 26.02.2018. 08:46. Zadnja izmjena: 01.03.2018. 14:03.

Rukomet

Prva liga rukometašica: Gruba igra domaćih poremetila planove Čakovčanki

SESVETE – ZRINSKI 18:17 (11:9)

SESVETE – Sportska dvorana. Gledatelja: 200. Sutkinje. Peharda i Vajdić.

ZRINSKI: Žvorc, Kozjak, Grubišić 3, Pajić 1, Šestak 1, Resman, Balić 1, Gavrić 9, Car, Vukojević 3, Androić, Polak. Trener: Goran Mrđen.

Čakovčanke nisu uspjele ponoviti uspjeh iz Kupa kada su u Sesvetama zabilježile uvjerljivu pobjedu. Ovaj su puta poražene, za to ima više razloga. Jedan od njih je i gruba igra domaćih koju su sutkinje tolerirale. Rezultat toga je rana ozljeda Ene Car, kasnije i Grubišić što je bitno poremetilo planove trenera Gorana Mrđena i imalo utjecaja na igru Čakovčanki. Domaće nisu baš birale sredstva da dođu do pobjede, u prvom su poluvremenu od početka vodile, završile isto vodstvom 11.9. U drugom poluvremenu Čakovčanke su ipak uspostavile ravnotežu u finišu poravnale rezultat na 17:17, prije toga nisu iskoristile neke od izglednih prilika, također ni dobre obrane svoje vratarke Žvorc. Domaće su tako u posljednjoj minuti postigle pobjedonosni pogodak i one se veselile njima važnoj pobjedi.

- Neizvjesna utakmica, u kojoj nismo unatoč velikoj borbenosti i zalaganju našli dobitnu kombinaciju. Čestitam curama na borbenosti, pozivam gledatelja da nas podrže u naredne dvije utakmice u kojima smo domaćini, rekao je trener Mrđen. A prva od dvije domaće utakmice igra se već u srijedu u 20 sati u dvorani Graditeljske škole Čakovec s Umagom (zaostala utakmica 13. kola), dok u subotu slijedi susjedski derbi s varaždinskom Kokom.

Dodano 27. veljače: ODGOĐENO! Susret zakazan za srijedu, 28. veljače s ŽRK Umag, ponovo je odgođen zbog loših vremenskih uvjeta i lošeg stanja na cestama. Novi datum odigravanja odredit će povjerenik za natjecanje i biti će poznat naknadno.