Rukomet 02.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

PRVA LIGA RUKOMETAŠICA: ZRINSKI – KOKA 31:29

ČAKOVEC – Dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 250. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd na moru). Nadzornik: Emanović (Sesvete)


ZRINSKI: Kozjak, Ivačić ,P. Posavec 12, Senčar, Glad, S. Posavec 8,Ladić, Balić, Resman, Horvat 1,Car 3, Benčik, Lupić, Gavrić 4, Androić, Maljak 3. Trener: Željko Golik.
KOKA: Dominić, Golubić,Jalušić, Pavlović,Varšić, Halili 3, Poljak 3, Babić, Vrček 4(4), Antolić, Vujević, Furjan 3, Balajić,a Tomić 7, Zadravec 3, Domjan 6. Trener: Vladimir Canjuga.


Lokalni, susjedski derbi zasluženo su „dobile“ Čakovčanke zahvaljujući boljoj, vrlo dobroj igri u drugom dijelu drugog poluvremena. Loše je međutim počelo, već u 24.sekundi ozlijedila se je ponajbolja igračica Mateja Lupić, a cijelo 1.poluvrijeme Čakovčanke su se „tražile“ posebno u igri obrane gdje mnogo toga nije štimalo. I u napadu dosta tehničkih grešaka pa su gošće sve to lijepo koristile i prilično lako postizavale golove te prvo poluvrijeme završile vodstvom 17:14.Vodile su gošće sredinom drugog poluvremena i +5 /23:18/ i onda stale. Točnije domaće su počele igrati odlično u obrani, proradio je i napad, Stela Posavec uz pomoć sestre Paule i ostalih iz sedmorke počela je igrati simultanku s gostujućom obranom pa se je rezultat smanjivao, a nakon promašenih 2 zicera i sedmerca prvi puta bilo je izjednačeno /23:23/ u 48.minuti,a u 50.minuti i prvo vodstvo tijekom susreta ( (27:26).Koje su gošće uspjele anulirati i u zadnje 3 minute ušlo se je s rezultatom 27:27. Domaće su u 28.minuti vodile 29:28, gošće promašile udarac sa 7 metara, a Paula Posavec i Tena Horvat s 2 gola riješile su sve dileme oko pobjednika. Varaždinke se sigurno nisu s obzirom na događanja na terenu nadale na kraju porazu, Čakovčanke su pak zasluženu pobjedu dočekale zagrljene na sredini terena i zahvalile korektnim gledateljima na pomoći s tribina. Ovaj smo puta gledali i odlično suđenje pa je rukometno veće takokompletirano. U subotu Čakovčanke čeka teško i zahtjevno gostovanje u zgrebu kod Trešnjevke. Uz igru kakvo su prikazale u finišu susreta s Kokom mogu uspjeti vratiti se u Čakovec neporažene.

Izvor: 3158