Rukomet 21.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

PRVA LIGA RUKOMETAŠICA: ZRINSKI – PODRAVKA VEGETA 25:35

ČAKOVEC – Dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 250. Suci: Grubor (Poreč) i Žepčan (Umag).

ZRINSKI: Ivačić,Kozjak, P. Posavec 1,Senčar, S. Posavec 4, Stanković, Balić, Resman 3, Car 3, Lupić 3, Gavrić 9, Androić, Maljak 2. Trener: Željko Golik.

 

Višestruke i aktualne državne prvakinje iz Koprivnice opravdale su ulogu favorita i zabilježile očekivanu pobjedu. Čakovčanke međutim nisu razočarale, igrale su dobro i borbeno, posebno se to odnosi na prvi dio susreta i dvadesetak minuta drugog poluvremena nakon čega im je ponestalo snage i koncentracije pa je to kvalitetniji, ujednačeniji i fizički jači sastav gošći na kraju iskoristio.

 

Počelo je međutim dobro, u 6.minuti bilo je 6:6, 18. 10:11, a na kraju poluvremena 17:15 za gošće. Imale su Čakovčanke nekoliko nepotrebnih tehničkih grešaka, a nekoliko su puta nepotrebno i očigledno na njihovu štetu pogriješili suci. U 2.poluvremenu do 41.minute još je uvijek bilo rezultatski neizvjesno, gošće su vodile s 3, 4 razlike, kasnije je mladim Čakovčankama ponestalo koncentracije i snage pa je poraz bio neminovan. Unatoč svega treba međutim pohvaliti sve koje su igrale, pružile su dobar otpor državnim prvakinjama i najavile da će i u nastavku prvenstva isto tako igrati. Dobro je da se je nakon ozljede u sastav vratila Paula Posavec, da je njezina sestra Stela pravi predvodnik ekipe, da su Gavrić, Lupić i Maljak dobro došla pojačanja, da je i vratarka Ivačić dobro obavila svoj „posao“, Resman bila dobra na crti,ostale motivirane i željne igre i dokazivanja... Slijede dva teška gostovanja gdje će trebati mnogo tuda i zalaganja ako se želi do dobrog rezultata. Oba kod favorita, prvo u Sesvetama kod tamošnjeg istoimenog sastava, iza toga u Rijeci kod državnih viceprvakinja Zameta. Za kraj i podatak da su se na utakmici s Podravka Vegetom pokazali i dokazali i gledatelji kao dobri poznavatelji rukometa i korektni navijači.

Izvor: 3152