Rukomet 16.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

PRVA LIGA RUKOMETAŠICA: ZRINSKI – UMAG 30:26

ČAKOVEC – Dvorana Graditeljske škole: Suci: Igor Emanović i Zoran Mikić (oba Štivica).

ZRINSKI: Kozjak, Ivačić, P. Posavec 5, Senčar, Glad, S. Posavec 7, Ladić, Balić 5, Resman 1, Horvat 3, Car 1, Benčik, Polak, Gavrić 6, Androić, Maljak 2. Trener: Željko Golik.

 

Važna i na kraju zaslužena pobjeda postignuta boljom igrom u drugom poluvremenu pa su sada Čakovčanke s velikih 10 bodova čvrsto u sredini prvenstvene tablice.

Prvih 30 minuta karakterizira međutim slaba igra, posebno u obrani pa su gošće lako postizale pogotke, vodile su u 21.minuti čak i s 4 razlike (12:8),a  gotovo svaki udarac na domaći gol bio je pogodak, srećom da nisu realizirale još dva sedmerca, pucale su preko i kraj gola. Domaće ni u napadu nisu bile dovoljno precizne, dva su puta pogodile stativu, a propustile realizirati još 4 „zicera“ pa je na kraju minus od samo gola razlike za njih bio povoljan ishod. U drugom poluvremenu mnogo bolje, kako u obrani tako i napadu, posebno od 43.minute kada su stigle vodstvo gošći od 2 razlike i poravnale rezultat na18:18.U 45.minuti vodstvo 19:18, prvo nakon onog iz 1.minute (1:0), vodstvo koje se je iza toga stalno povećavalo do nedostižnih 30:25 s kojim se je ušlo u zadnju minutu. Gošće su ga uspjele smanjiti na 30:26, više nisu stigle, sigurno se međutim nisu nadale na kraju ovako uvjerljivom porazu, posebno nakon igre u prvom poluvremenu. Čakovčanke je i ovaj puta predvodila odlična Stela Posavec tijekom svih  60 minuta igre, vrlo dobro su igrale Melani Balić, nova reprezentativka Paula Posavec, te ikako ozlijeđena posebno u drugom poluvremenu Ana-Marija Gavrić. Ostale dobre, ali samo u drugom poluvremenu, time da bi vratarke morale, a sigurno i mogu bolje braniti. 

 

U subotu Čakovčanke čeka novo i teško iskušenje, gostovanje u Osijeku kod tamošnje istoimene ekipe. Mogu uspjeti nastaviti uspješnu rezultatsku seriju ako zaigraju bolje u obrani, te u napadu kako je to bilo u drugom poluvremenu susreta s Umagom. Na kraju još nešto, gledatelji su se i u ovom susretu dokazali korektnim navijanjem za što su im domaće igračice i stručni stožer zahvalili odmah nakon završetka susreta.

Izvor: 3160