Rukomet 25.04.2016. 12:33. Zadnja izmjena: 25.04.2016. 12:54.

MRK Čakovec - mlađi kadeti

Prvenstvena sezona mlađe kadetske lige za Čakovčane uspješna, slijedi državno u Umagu

Mladi rukometaši MRK Čakovca u Bjelovaru su uspješno 10. kolom završili prvenstvenu sezonu 1. hrvatske mlađe kadetske lige – sjever. Prvo su pobijedili vršnjake Daruvara 22:20, a poraženi su od domaćina mladih Bjelovara 27:25.

Obzirom da su već ranije osigurali nastup u finalu državnog prvenstva (Umag 19.-22.svibnja), igrali su nešto opuštenije i manje borbeno nego što znaju i mogu. Pod vodstvom trenera Radovana Peteka igrao je slijedeći sastav: Želježnjak 1, Vaser 2, Hozjan 6, Čapalija 5, Hozmec 3, Ninić 2, Škvorc 4, Kranjec 4, Mihalic 3, Vargek 1, Horvat 10, Štefulj, Lukman 6 i Homan.

Već odigrana dva susreta u Bjelovaru dobro su poslužila kao priprema za nastup na finalnom turniru prvenstva Hrvatske, pripreme se nastavljaju. Plasmanom na završnicu državnog prvenstva mladi su Čakovčani postigli veliki uspjeh - to je prvi put da se jedna mlada klupska ekipa plasirala među najbolje sastave iz cijele Hrvatske.

Očekuje se da će i tamo postići evidentne rezultate jer je riječ o kvalitetnom sastavu s isto tako kvalitetnim trenerom, a da bi uspjeh bio potpun treba spomenuti i ambiciozne članove -volontere iz uprave kluba.