Rukomet 30.06.2017. 11:37. Zadnja izmjena: 30.06.2017. 12:10.

Ženski rukometni klub Zrinski Čakovec

Rajko Šarić predsjednik, Đuro Bel dopredsjednik, Ljubica Vrbančić sportski direktor

Ženski rukometni klub Zrinski Čakovec održao je redovitu izbornu Skupštinu kojoj je od 68 prisustvovalo 40 delegata, a na kojoj su svi zaključci i odluke donijeti jednoglasno.

Iz izvješća o radu kluba u protekloj i planu rada za novu sezonu, koje je podnijela sportska direktorica kluba Ljubica Vrbančić, izdvajamo najznačajnije. 

  • Ostvaren je najvažniji i prioritetni zadatak, osiguran je prvoligaški status i opstanak u 1. ligi što je prioritet i u novoj sezoni.
  • Osvojen je naslov pobjednika Kupa MRS-a, a plasman u četvrtfinale Kupa HRS-a također je evidentan uspjeh. Za to velike zasluge imaju sve prvotimke i stručni stožer, naravno i uprava kluba, a posebno su spomenuti roditelji koji su u svakom trenutku spremni pomoći.
  • Kapetanica prve ekipe Paula Posavec stalna je seniorska reprezentativka, proglašena je najboljom rukometašicom Međimurja, a i najbolja je sportašica Međimurske županije i Grada Čakovca za proteklu godinu, od Grada Čakovca je primila i posebno priznanje za razvoj sporta.
  • U juniorskoj reprezentaciji Hrvatske su Ena Car i Iva Papac, nekoliko mladih igračica primilo je također priznanja, što pak je sve - veliki uspjeh ovog kluba koji u šest selekcija okuplja preko 100-tinja aktivnih članova.
  • Posebno je spomenuta i istaknuta pomoć i podrška klubu od strane odgovornih u županiji i radu Čakovcu što je u sadašnjoj situaciji i te kako važno.
  • Iduće godine kada klub slavi 10-u godišnjicu uspješnog djelovanja pod sadašnjim  imenom kao glavni zadatak u planu rada je osiguranje prvoligaškog statusa. Za to će trebati određena igračka pojačanja, bolja organizacija i financijska konstrukcija.
  • Pokušat će se ponoviti uspjeh u Kupu, radit će se i dalje na popularizaciji rukometa i okupljanju još više mladih u klupske selekcije, mladi sastav u 3. ligi i dalje ima ambicija za vrh tablice, a u planu je da bar dvije mlade selekcije osiguraju nastup na završnici državnog prvenstva.
  • U klubu se nadaju i dalje podršci odgovornih u gradu i županiji, većoj pomoći i uključenju  sponzora, jer su i financijske obaveze veće u odnosu na proteklu sezonu.

Što se tiče financijske situacije proteklu je godinu klub poslovao bez gubitaka s prihodima od 405.857,64 kune i rashodima od 400.207,02 kune. U novoj sezoni financijskim je planom predviđen iznos prihoda od 466.800 kuna i rashoda od 545.400 kuna, što znači da će trebati veća pomoć i podrška svih ranije spomenutih čimbenika. To pak će pokušati ostvariti novi Upravni odbor u koji su jednoglasno izabrani: Rajko Šarić za predsjednika, Đuro Bel za dopredsjednika, Ljubica Vrbančić za sportskog direktora, te članovi: Miljenko Topličanec, Velimir Vrtarić, Vesna Vugrinec i Željko Golik. U Nadzorni odbor su izabrani Pavao Juršić, predsjednik i članovi Kristijan Hamer i Tomislav Horvat.

Na kraju su delegati Skupštine obaviješteni i o zaključcima Plenuma klubova 1. lige. Nova prvenstvena sezona počinje 16. rujna, prvi dio završava 9. prosinca, drugi dio počinje 3. veljače, a prvenstvo završava 26. svibnja 2018. godine. U 1. prvenstvenom kolu 16.r ujna Čakovčanke su domaćini ekipi Pitomače, novom članu 1.lige.