Rukomet 04.02.2016. 13:18. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Treća rukometna liga sjever

Čakovec II odustao od nastupa na prvenstvu koje počinje u iduće subote

U subotu/nedjelju 13/14.veljače nastavlja se prvenstvo  u Trećoj rukometnoj ligi sjever. U kojem smo u prvom dijelu prvenstva imali dva, a u drugom ćemo dijelu prvenstva imati samo jednog predstavnika, momčad Nedelišća. Naime, od nastupa je kako stoji u obrazloženju Natjecateljske komisije zbog nedovoljnog broja igrača za drugu momčad odustala je druga momčad Čakovca pa će Liga u proljeće brojiti – imati 10 sudionika,a svi protivnici s kojima je Čakovec II trebao igrati dobiti će susrete s 10:0.
Što pak se tiče momčadi Nedelišća, dobro pripremljena i motivirana, čeka nastavak prvenstva i upustit će se u borbu za naslov prvaka što je realno i ostvarivo. Ima 4 boda manje od vodećeg sastava Trnovca s kojim prvenstveni susret igra kao domaćin u Nedelišću, a realno je očekivati da Trnovčani mogu tijekom proljeća izgubiti još koji bod iako slove kao glavni favoriti za naslov prvaka.

Trener Nedelišća Matija Kraljić ima momčad koja može ostvariti zacrtane ciljeve, ima i  dobru logistiku i uvjete pa je naslov prvaka dohvatljiv, a time i u novoj sezoni igranje u višem rangu natjecanja – Drugoj ligi sjever. Valja međutim biti oprezan i realan optimista i sačekati početak prvenstva i vidjeti onda kako će se isto odvijati. Jer  kako to obično biva u odlučujućem dijelu prvenstva mnogo toga ovisi i od „drugim“ faktorima. Nadamo se da su u Nedelišću spremni na sve.


Parovi 1. proljetnog kola: Nedelišće – Čakovec II 10:0,Bjelovar II – Gola, Ilova – Novska, Trnovec – Varaždin II, Koprivnica – Ivanska, Concordia slobodna.