Rukomet 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

RUKOMET: Iva Pongrac u Njemačkoj

23-godišnja Iva Pongrac, dojučerašnja igračica RK-a Podrvavka Vegete, nakon 14 godina vjernosti klubu, od njega se rastaje. Nije bila zadovoljna ponudom dosadašnjeg kuba o produljenju ugovora, pa je odlučila sreću potražiti u Njemačkoj, konkretno, u klubu  Bietigheim-Bissingenu koji je u prošlom prvenstvu u Bundesligi bio deveti. Iva je kao ljevokrilna napadačica bila dio Podravke i jedna od rijetkih igračica u Hrvatskoj ligi koje su cijelu karijeru provele u matičnom klubu, a odlazak u inozemstvo prokomentirala je:

- Mislim da je upravo sada vrijeme za mene da odem van. To mi je želja, pokušati se snaći u velikom svijetu, vidjeti koliko vrijedim van Koprivnice i onog što poznajem cijeli život. Sad su mi najbolje godine. Sad sam iskusnija, u vrhunskoj formi, očekujem još bolje stvari. Odlazak iz Podravke vidim kao novi početak.

Zbog čega spominjemo Ivu? Zato što nosi korijene iz Međimurja, Svete Marije u kojoj je svoj rukometni talent pokazala već u tamošnjoj osnovnoj školi, a put do Koprivnice - nošena voljom, željom i talentom, potražila je uz pomoć svojih roditelja.

Mladen Grubić

Izvor: 3092