Rukomet 05.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Rukomet – Iz Rukometnog kluba Nedelišće

Rukometaši Nedelišća prvi su dio prvenstvene sezone 2014/15.Treće lige sjever  završili na 4.mjestu (9  6 0 3  311:253  12). Zadovoljni smo plasmanom iako je moglo i bolje, realan je tajnik Kluba Josip Goričanec. Bolji plasman možemo i ostvarit ćemo, to sam siguran u drugom dijelu prvenstva.

 

S  takvom se konstatacijom slaže i mladi trener Matija Kraljić koji nas je obavijestio o tijeku pripremama, problemima i očekivanjima u odlučujućem dijelu prvenstva.

 

S pripremama smo počeli 12.siječnja, Liga počinje 28.veljače našim gostovanjem u Bjelovaru kod drugog sastava tamošnjeg istoimenog prvoligaša. Biti će nam to dovoljno da dobro pripremljeni i motivirani dočekamo sva iskušenja koja slijede do kraja prvenstva. Ciljevi su isti kao i prošle godine, čim više se približiti vrhu tablice, što bi za nas značilo, dostižno 2.mjesto. Zbog izjednačenosti Lige i ekipa, bitno je da naš sastav bude maksimalno fizički i mentalno pripremljen kako bi na svakoj utakmici bili na nivou koji zahtijeva cilj koji smo postavili, a to je sakupiti 16 bodova što pak bi bilo dostatno za 2.mjesto.Posebno će se raditi na jačanju radnog mentaliteta kod igrača, koji kod nekih još uvijek u velikoj mjeri nedostaje zbog njihovih godina i navika koje su stekli kroz dosadašnje rukometno odrastanje. Sukladno s tim, treniramo svakodnevno, zahvaljujemo odgovornima dvorane SGC-a Aton koji nam u danima kada nemamo termine za trening dopuštaju koristiti popratne prostore u dvorani da tamo radimo. Nedostatak termina za treninge predstavlja nam dodatni problem koji pak zahvaljujući zalaganjem uprave kluba uspijevamo nekako riješiti. Neke od nedostataka pokušat ćemo riješiti na 5-6pripremnih utakmica koje do nastavka prvenstva planiramo odigrati. U odnosu na prvi dio prvenstva sastav ekipe ostao je nepromijenjen, a to znači:Blagus, Balić, Farkaš, F. i M. Goričanec,Jakšić, Jarni,Korent Obadić, Prekupec, Radiković, Radović, Sklepić, Slaviček, Srnec, Špiranec, Tkalčec, Topličanec, Trstoglavec, Vikert, Vuković i Zebec. Ja sam optimista glede konačnog plasmana završio je Matija Kraljić.

 

A da se u klubu vrlo ozbiljno i planski radi na realizaciji isto tako ozbiljnih i planskih i realno zacrtanih programa potvrđuje podatak da su već počele pripreme za organizaciju proslave vrijednog klupskog jubileja – 45 godišnjice djelovanja koja će se održati iduće 2016.godine, između ostaloga u planu je organizirati jedan kvalitetan turnir čiji bi sudionici uz domaćina bili i neki naši „premier“ ligaši i gosti iz inozemstva.

Izvor: 3119