Rukomet 17.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

RUKOMET – MEMORIJALANI TURNIR „DANIJEL&BAJO“: DOMAĆIN POBJEDNIK

U jednom od najstarijih međimurskih rukometnih kubova, RK Sokolu Vratišinec koji ove godine slavi 55-tu godišnjicu uspješnog rada i djelovanja, još su se jednom iskazali i dokazali. Organizacijom 30. po redu tradicionalnoj memorijalnog , ove godine i međunarodnog turnira „Danijel&Bajo“ koji se 7.godinu za redom igra i u spomen na prerano preminule zaslužne članove kluba Danijela Bukovca i Zlatka Farkaša. Igralo se je na vanjskim terenima Osnovne škole „Dr. Vinko Žganec“ Vratišinec uz domaćina, na kraju i po malo neočekivanog, ali apsolutno zasluženog pobjednika turnira igrali su i rukometaši mađarskog Egersejia iz Zalaegersega, te članovi 3.HRL-e sjever rukometaši Nedelišća i Gole. Predstavnici klubova položili su cvijeće i zapalili svijeće na grobovima Danijela Bukovca i Zlatka Farkaša, turniru je prisustvovalo oko 500-tinjak gledatelje za koje su odlični organizatori priredili niz iznenađenja. Unatoč velikoj vrućini, kasnije i sitnoj kratkotrajnoj kiši turnir je uspio, igran je zanimljiv rukomet, a postignuti su slijedeći rezultati:

 

Prednatjecanje: Nedelišće – Egerseji 21:13, Sokol – Gola 29:21. Za 3.mjesto: Gola – Egerseji 28:18. Finale – za 1.mjesto: Sokol – Nedelišće 20:20, nakon izvođenja udaraca s 7 metara 24:23.

 

Odigrana je i revijalna utakmica veterana Sokola i mađarskog Zalaegersega, gosti su bili bolji rezultatom 14:12. Svi sudionici turnira dobili su pehare, pobjednik veliki i prijelazni, a proglašeni su i najbolji: igrač: Filip Turk (Gola), strijelac: Ivan Srnec (Nedelišće)-16 golova, vratar: Lovro Pintarić (Sokol), najmlađi igrač: Simon Premuš (Gola), fair play: Sokol. Sve je završeno zajedničkim druženjem gledatelja i svih sudionika i dogovorom oko organizacije turnira iduće, 2016.godine. Ukratko, bilo je zanimljivo i lijepo se družiti s brojnim domaćim entuzijastima koji su uspjeli odlično organizirati turnir, zaslužili su oni i cijeli Vratišinec da se konačno isti odigra i u sportskoj dvorani koju Vratišinec i okolica zaslužuju i čija se realizacija s nestrpljenjem čeka. Šteta da opet moramo spominjati i znani problem oko suđenja, sudili su suci Zbora Varaždin, naš međimurski Zbor sudaca ako isti postoji ponovo je zakazao i pokazalo se je da nemamo suce što već postaje opetovani problem kojeg bi netko konačno trebao riješiti.        

Izvor: 3147