Rukomet 04.07.2018. 09:52. Zadnja izmjena: 04.07.2018. 09:55.

Kraj sezone

Rukomet: Zašto nema više klubova?

Protekla prvenstvena 2017./2018.sezona bila je vrlo uspješna za međimurski rukometni sport koji polako, ali sigurno ponovo stiže prema vrhu međimurske sportske obitelji. Rukometašice ŽRK-a Zrinski Čakovec u Prvoj ligi visoko kotiraju, zauzele su peto mjesto na prvenstvenoj tablici, što je najbolji plasman otkad igraju u 1. ligi. Uz same igračice, zasluge pripadaju direktorici Kluba Ljubici Vrbančić i donedavnom izborniku hrvatske ženske reprezentacije, treneru Čakovčanki Goranu Mrđenu. U 3. ligi sjever dobro kotira i u vrhu tablice je i mladi sastav Čakovčanki - Zrinski III, a tu je i perspektivan sastav rukometašica Preloga.

Međimurje ponovo u muškoj konkurenciji ima prvoligaša - tu su rukometaši Preloga, zasluženi prvaci Druge lige sjever, koji su Prelog ponovo visoko ucrtali na rukometnoj karti Hrvatske. Za to uz igrače, na čelu s Belićem, Zadravcem i Lončarićem, zaslužni i ambiciozna uprava i trener, nekad poznati rukometaš Alan Belko. Da su cijelo prvenstvo odigrali kao što je to bilo u drugom dijelu, mogli su Prelogu ravnopravno konkurirati za naslov prvaka i rukometaši Čakovca koji su drugoligaško prvenstvo završili na ipak dobrom trećem mjestu. Čakovčani su već najavili u novoj sezoni ponovni juriš i borbu za naslov prvaka, a i mladi sastav Čakovec II u protekloj sezoni zauzeo je visoko četvrto mjesto 3. lige sjever u konkurenciji s daleko iskusnijim i fizički jačim sastavima.

Šteta što su iz 2. lige ispali rukometaši Nedelišća kojima ostaje zadatak u novom prvenstvu 3. lige ponovo osigurati naslov prvaka i povratak u 2. ligu. Rukomet, međutim, i dalje muče već tradicionalni problemi. Riječ je o nedovoljnom broju klubova. Imamo više rukometnih dvorana nego klubova, nemamo dovoljno sudaca, u čemu je zatajila sudačka organizacija, nema ni trenera, a niti  trenerske organizacije. Na potezu su odgovorni.