Rukomet 15.01.2016. 13:22. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Iz Rukometnog kluba Čakovec

Rukometaši Čakovca počeli su 11. siječnja s pripremama za drugi dio prvenstva

Povodom početka priprema rukometaša Čakovca koje su počele 11. siječnja razgovarali smo s dopredsjednikom kluba i još uvijek nezamjenjivim, prvim vratarem Ivanom Horvatom. Vrlo je realno ocijenio prvi dio sezone, a i isto tako planove u proljetnom prvenstvu.
- Prva sezona nastupa u 2.ligi sjever počela je nesigurno, s nekoliko propuštenih bodova u susretima s Viroviticom i Ivančicom. Iako je izgledalo zabrinjavajuće, činjenica da smo u novu sezonu ušli s 4 nova igrača i bez 2 standardna igrača iz prošle sezone, te s ozljedama dvojice igrača na samom početku prvenstva, pokazala se je kao pravi razlog nesigurnog starta. Čim je prvenstvo odmicalo, ekipa se je sve bolje uigravala i igrala pa je prvi dio prvenstva završila na po našem odličnom 4.mjestu. Pripreme za novu sezonu traju, održavaju se u dvorani Graditeljske škole pod vodstvom trenera Saše Kučeka i njegovog pomoćnika Antonia Anđela. Osnovni cilj je ekipu dobro pripremiti za sva teška iskušenja koja slijede u odlučujućem dijelu prvenstva koje počinje 13.veljače gostovanjem u Virovitici, sve pak s ciljem osiguranja plasmana koji vodi prema novom sustavu natjecanja u viši rang, u 1.ligu. Igrači kadar uglavnom je isti iz jesenjeg dijela prvenstva, osim Filipa Palera koje je na posudbi u RK Nedelišću i Karla Zadravca koji se je oprostio od rukometa. To znači: Kovačević, Marciuš, Hajdarović i Horvat – vratari, te igrači: Krajner, Hutinec, Marko i Nikola Petek,Barić, Belić, Sermek, Sklepić, Škrobar, Horvatić, Balog, Toplek, Bašek, Munđar i Zvonarek.

Kadeti na pripremama

Pripremama su se priključili i kadeti, neki od njih sigurno će konkurirati za prvi sastav. Dogovorili su i nekoliko kontrolnih pripremnih susreta. U srijedu 20.siječnja u Čakovcu s Bjelovarom, srijedu 27.siječnja u Križevcima s KTC-om , petak 29.siječnja u Čakovcu s Dravom Ptuj, te 6.veljače s Trnovcem. Tu će „utvrditi gradivo“ i nastaviti s pozitivnom atmosferom nizati pobjede. Za kraj Horvat dodaje: - Ponosni smo na suradnju s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Međimurja čiji su članovi postali naši vjerni navijači, kupnjom ulaznice za naše utakmice 5 kuna se donira Udruzi koja novac koristi za specifične potrebe svojih članova. Očekujemo i dalje podršku naših vjernih navijača, sve pod parolom “Rukomet se vraća u Čakovec“. Prvu službenu utakmicu pred svojim gledateljima igramo 20. veljače s RK Ludbregom.